16 Haziran 2001 21:00

Yine çalışıyoruz

2.5 yıldır siz okurlarından aldığı destek ve güçle yayın hayatını sürdüren gazetemiz Yeni Evrensel'in merkez binasında dün yangın çıktı.

Paylaş
Yine çalışıyoruz
Gazetemiz Yeni Evrensel'in İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan merkezinde, dün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Haber merkezi ve yazıişlerinin bulunduğu katta çıkan yangında, bu bölümde bulunan bilgisayar, kitap ve dokümanlar büyük ölçüde zarar gördü. İtfaiye ekiplerinin zamanında ve titiz müdahalesi ile söndürülen yangın sırasında binanın çatısında mahsur kalan Fotoğraf Servisi çalışanı Kemal Tufan ve Karikatürist Ertan Aydın itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Gazetemizin yayına hazırlandığı süre içerisinde yangının çıkış nedeni konusunda net bilgi edinilemedi.
Genel Yayın Yönetmenimiz İhsan Çaralan, yangın konusunda kesin bir bilgi ortaya çıkıncaya kadar sabotaj ya da aksini çağrıştıracak herhangi bir demeç, yorum ya da değerlendirme yapmanın yanlış olacağını açıkladı.
Yangının nedeni henüz belli değil
Dün sabaha karşı 03.00 sıralarında 3. kattaki haber merkezi bölümünde başlayan yangının nedeni henüz belirlenemedi. Yangın çıktığı sırada, gazetenin 3. katında bulunan Fotoğraf Servisi çalışanı Kemal Tufan ve 5. katta bulunan Karikatürist Ertan Aydın, itfaiye ekipleri tarafından çatıdan kurtarıldılar.
Yangını ilk fark eden Tufan ve Aydın, dumandan etkilendiler ve gazete binasından çıkmak isterken hafif şekilde yaralandılar. Çapa Devlet Hastanesi'ne götürülen Kemal Tufan, ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.
Yangının büyük ölçüde hasar verdiği haber merkezi ve yazı işleri katı ise kullanılamayacak duruma geldi. Yangına kısa sürede ve doğru bir şekilde müdahale eden Zeytinburnu itfaiye ekipleri, gazetemizde daha fazla zararın meydana gelmesini engelledi.
Okurlarımızdan büyük destek
Gazetemizde meydana gelen yangını haber alan çok sayıda okurumuz sabah erken saatlerde merkez binamıza gelerek desteklerini sundular. Okurlarımız, yangının izlerinin silinmesi ve gazetemizin yayınına devam edebilmesi için çalışanlarımızla birlikte akşam saatlerine dek hummalı bir çalışma yürüttüler.
Gazemiz çıkmaya devam edecek
Yangından etkilenmeyen 4. ve 5. katlarda hazırlanan gazetemiz, yayınına ara vermeden okurlarımıza ulaştırılacak. Tüm zorluklara karşın, gazetemiz siz okurlarından aldığı destek ve güçle bugün ve sonrasında da bayilerde olacak.
ÖNCEKİ HABER

'Milli gelir' aldatmacası

SONRAKİ HABER

32 yıllık biyolog, ormancı yapıldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...