15 Haziran 2001 21:00

Bir öğretim yılı daha sonra erdi

Bir sonraki eğitim öğretim yılına birçok sorun bırakılarak girilen tatil, bazı öğrenciler için dinlenerek, bazıları için ise çalışarak geçecek.

Paylaş
Bir öğretim yılı daha sonra erdi
15 milyon ilk ve ortaöğretim öğrencisi dün tatile girdi. Ancak tatil, bazı öğrenciler için dinlenerek, bazıları için ise çalışarak geçecek.
Karnesini alan öğrencilerden bir kısmı sevindi, bir kısmı üzüldü. Babası cezaevinde olduğu için karnesinin iyi olmasına sevinemediğini söylüyor Kadıköy Muhsin Adil Binal İlköğretim Okulu öğrencisi Alev Deniz. Karnesini görüş gününde babasına götürdüğünde mutlu olacağını belirtiyor. Aynı okulda okuyan ve bu yıl 8. sınıfı bitiren Akgün Dikkanoğlu, babası memur olduğu için ev bütçesine katkı sağlamak amacıyla yaz tatilinde çalışacağını anlatıyor. Turgay Aldan ise kendi harçlığını çıkartmak için yazın İMES'te çalışacak.
Öte yandan, Basın-İş Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklamada, MEB'in kendi matbaasında bastırdığı ders kitaplarına yüzde 15 zam yapılırken, özel sektör ders kitaplarına yüzde 41 oranında zam yapılmasına tepki gösterilerek, okulların daha ucuz olan MEB kitapları yerine daha pahalı olan özel sektör ders kitaplarını tercih etmesi eleştirildi.
ÖNCEKİ HABER

Faize ek bütçe yasalaştı

SONRAKİ HABER

TTB: 'Durmuş tehdit ediyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...