11 Haziran 2001 21:00

Telekulakçılara soruşturma istemi

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Ali Saydı, "Bundan böyle kanunsuz telefon dinlenmeyecek" diyen yeni İçişleri Bakanı Yücelen'in "kanunsuzluk" dediği uygulamayı gerçekleştirenleri açıklamasını istedi.

Paylaş
Telekulakçılara soruşturma istemi
Saadettin Tantan'ın ardından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Rüştü Kazım Yücelen'in yaptığı "İzinsiz dinlenen telefonlar, takip edilen kişiler bundan böyle bu tip kanunsuzluklarla karşılaşmayacak" açıklaması, sözü edilen hukuksuzluğu gerçekleştirenlerin yargılanması talebini beraberinde getirdi. İstanbul Barosu Genel Sekreteri Ali Saydı, izinsiz dinlenen telefonların ve bu telefonları dinleyenlerin açıklanması gerektiğini belirterek, "Bu kişiler hakkında soruşturma başlatılması gerekir" dedi.
Açığa çıkarılmalı
Gerekirse kanunsuz dinlenen tüm telefon kayıtlarının ortaya çıkarılacağını da söyleyen Yücelen'in açıklamalarını değerlendiren İstanbul Barosu Genel Sekreteri Saydı, gazetemize yaptığı açıklamada, izinsiz dinlenen telefonların açığa çıkartılması gerektiğini vurguladı. Saydı, bu işlemlerle ilgili gerekli soruşturmaların yapılması gerektiğini de belirterek, "Yücelen'in madem ki iddiası, bilgisi var, soruşturma yaptırması, bu kişileri açığa çıkarması lazım" diye konuştu.
Ali Saydı, Yücelen'in yolsuzluk ve karaparaya karşı mücadelede Tantan'ın yolundan devam edeceğini açıklamasını hatırlatarak, "Bu da usule aykırı olduğu için yolsuzluktur. Madem ki Sayın Bakan yolsuzlukla mücadele edeceğini açıklıyor, bu konuda da gerekli işlemlerin yapılması gerekir" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Habur dert kapısı oldu

SONRAKİ HABER

Üniversite çıkış arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...