07 Haziran 2001 21:00

Telekom emekçilerinden

   TİS dayatmasına protesto

Paylaş
Telekom emekçilerinden
   TİS dayatmasına protesto
Haber-İş 1 No'lu Şube, Telekom'da özelleştirme uygulamalarını ve toplu iş sözleşmelerinde işveren tutumunu protesto etti.
Bağcılar Telekom Müdürlüğü önünde toplanan Haber-İş sendikasına üye yaklaşık 200 Telekom çalışanı, sloganlarla Güneşli Meydanı'na doğru yürüyerek Telekom'daki özelleştirme uygulamalarını, Türk-İş'in ve işverenin TİS'lerdeki tavrını eleştirdi. "Telekom vatandır satılamaz" pankartıyla yürüyen Telekom çalışanları yol boyunca "IMF defol, bu memleket bizim", "İş ekmek özgürlük" sloganlarını attılar.
Güneşli Meydanı önüne gelindiğinde ise Haber-İş 1 Nolu Şube Başkanı Levent Dokuyucu, hazırladıkları basın metnini okudu. Dokuyucu, özelleştirmelerin ve TİS'lerdeki dayatmaların kabul edilemeyeceğini belirtti. Krizin faturasının emekçilere çıkarılarak, özelleştirme, resen emeklilik gibi saldırıların kendilerine dayatıldığını ifade eden Dokuyucu, "Türk- İş'in de ihanetçi tutumu işverenleri daha da saldırganlaştırmış bulunuyor" dedi. Bunun üzerine işçiler "Suskun Türk-İş istemiyoruz" şeklinde slogan attılar.
Direniş kaçınılmaz
TİS'lerde işverenin önerdiği tekliflerin kabul edilemez hükümler içerdiğini söyleyen Dokuyucu, cumartesi mesailerinin kaldırılarak haftanın diğer günlerindeki çalışma sürelerinin cumartesi gününe aktarılmasını, esnek çalışmanın dayatılması olarak nitelendirdi. Bu şartlarda direniş ve grevin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Dokuyucu, krizin faturasının ancak bu şekilde sermayeye ödetebileceklerini sözlerine ekledi. Dokuyucu'nun konuşmasının ardından Telekom çalışanları geldikleri yolu yine alkış ve sloganlarla geri dönerek eylemi bitirdiler. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Ankara'da cezaevi mitingi
"Diyaloğa Davet" adı altında bir araya gelen parti, sendika ve kitle örgütleri ile sanatçılar, cezaevlerinde süren ölüm oruçlarının daha fazla can kaybına yol açmadan bitirilmesi için yarın Ankara'da düzenlenecek "Yaşama Hakkına Saygı Ölümleri Durdurun" mitinginde buluşacaklar. DBP, EMEP, HADEP, ÖDP, SİP, İHD, DİSK, KESK, ÇHD, Halkevleri, PSAKD, 68'liler Birliği, Aydın ve Sanatçı Girişimi ve TMMOB ile tutuklu aileleri dernekleri tarafından oluşturulan "Diyaloğa Davet" grubu, ölüm oruçları konusunda "Adalet Bakanlığı'nın çözüm üretmesi ve ölüm orucundakilerle diyolog sürecini başlatması" talepleriyle yaptıkları etkinliklerde Adalet Bakanlığı, Başbakanlık ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu ile görüşmelerde bulunmuş, basın açıklamaları ve telgraf çekme eylemleriyle yetkilileri uyarmıştı.
Grup üyeleri bugün de Türkiye çapında kitlesel bir miting yaparak, kamuoyu vicdanında yarayan ve kanayan cezaevi sorunları ve ölüm oruçlarında çözüm üretilmesi için yetkilileri bir kez daha uyaracak. Sıhhıye Abdi İpekçi Parkı'nda saat 11.00'da yapılacak miting için saat 09.00'dan itibaren Hipodrom alanında toplanılacak.
ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı halkı unuttu

SONRAKİ HABER

Yapış yapış Amerikan milliyetçiliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa