06 Haziran 2001 21:00

Sümerbank işçileri

   DSP'yi protesto etti

Paylaş
Sümerbank işçileri
   DSP'yi protesto etti
Bakırköy Sümerbank işçileri, DSP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaptıkları eylemle fabrikalarının özelleştirilmesi kararına ve ücretlerinin iki aydır ödenmemesine tepki gösterdi. DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit'i protesto eden Sümerbank işçileri, önümüzdeki günlerde Ankara'da eylem yapacaklarını bildirdiler.
Yaklaşık 300 Sümerbank işçisinin dün saat 12.30'da düzenlediği eylemde sık sık "Hükümet istifa, Derviş Amerika'ya", "IMF gidecek, dertler bitecek", "IMF yazıyor, hükümet oynuyor", "Bu ülke, bu vatan satılık değil", "Ekmek yoksa barış da yok", "Ecevit duy sesimizi, bu gelen işçinin ayak sesleri" sloganları atıldı. "Açlığa mahkûm olmayacağız", "Ekmeğimize uzanan eller kırılsın" yazılı dövizlerin dikkati çektiği eylemde "IMF defolsun Türkiye kurtulsun", "Özelleştirme soygundur" yazılı pankartlar taşındı.
Uzun süre alkışlar eşliğinde sloganlar atan Bakırköy Sümebank işçileri adına açıklama yapan TEKSİF Bakırköy Şube Başkanı Çetin Yelken, IMF'nin isteği ile fabrikalarının özelleştirilmesi kararını alan hükümetin en büyük ortağının DSP olduğunu belirterek, "Biz oy verdik ve yaptıklarıyla bizi pişman etti" dedi. Yelken, özelleştirme adı altında Sümerbank'ın arazilerinin peşkeş çekilmeye çalışıldığını vurguladı.
Ankara'da eylem
İki aydır ücretlerinin, ikramiyelerinin ve diğer alacaklarının ödenmediğini belirten Yelken, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın sorunların çözümüne ilişkin olarak kendilerine söz verdiğini, ancak hiçbir ilerleme olmadığını ifade etti. "Hükümet bizi açlıkla terbiye etmeye çalışmasın" diyen Yelken, önümüzdeki günlerde Türkiye'nin dört bir yanındaki KİT'lerden gelecek emekçilerin Ankara'da açlık grevine başlayacaklarını bildirdi.
Yelken'in konuşmasının ardından DSP'yi kınayan ve işçilerin altına imza attığı metinler, DSP il yöneticilerine verildi. Bakırköy Sümerbank işçileri alkışlar ve sloganlarla fabrikalarına geri döndüler.
ÖNCEKİ HABER

Memur bugün işbırakıyor

SONRAKİ HABER

Bu nasıl köye dönüş?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...