05 Haziran 2001 21:00

Hükümette revizyon kargaşası

Mesut Yılmaz, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ı Devlet Bakanlığı'na kaydırdı, İçişleri Bakanlığı'na ise Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'i atadı.

Paylaş
Hükümette revizyon kargaşası
ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, son aylarda başta yolsuzluk operasyonları olmak üzere pek çok konuda ters düştüğü İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ı İçişleri Bakanlığı'ndan uzaklaştırarak, etkisiz bir göreve kaydırdı. Yüksel Yalova'nın istifasıyla boşalan özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanlığı'na Yılmaz Karakoyunlu'yu atayan Yılmaz, bazı ANAP'lı bakanların da görev yerlerini değiştirdi.
Koalisyon partilerinden ANAP'ın kabinede revizyona gitmesi, MHP ve DSP'nin ise buna yanaşmamasının hükümette kargaşaya yol açabileceği belirtiliyor.
Yılmaz'ın ANAP'lı bakanlar arasında yapacağı revizyonun startı dün öğle saatlerinde verildi. Yılmaz, Başbakan Ecevit ile görüşerek hükümette yapılmasını istediği değişikliklerle ilgili listeyi verdi. Liste daha sonra kararname haline getirilirken, Başbakan Ecevit, Çankaya Köşkü'ne çıktı ve değişikliklerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in sözlü onayını aldı. Cumhurbaşkanı Sezer ile 10 dakika görüşen Ecevit, daha sonra Başbakanlık'a dönerek kararnameyi Çankaya Köşkü'ne gönderdi. Kararname, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylandı.
Yapılan değişikliğe göre; İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanlığı'na kaydırıldı. İçişleri Bakanlığı'na ise insan hakları, TRT ve AA'dan sorumlu Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen atandı. Yüksel Yalova'nın istifasıyla boşalan özelleştirmelerden sorumlu Devlet Bakanlığı'na İstanbul Milletvekili Yılmaz Karakoyunlu getirilirken, Tantan'ın kaydırıldığı gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanlığı görevini sürdüren Mehmet Keçeciler ise İnsan hakları, TRT ve AA'dan sorumlu Devlet Bakanı oldu.
Tantan ne yapacak?
İçişleri Bakanlığı'ndan uzaklaştırılan Sadettin Tantan'ın yeni görevlendirildiği Devlet Bakanlığı'nı kabul etmeyerek, bakanlıktan istifa etmesi bekleniyor. Siyasi kulislerde Tantan'ın istifayla yetinmeyerek Ağustos ayında toplanacak Anavatan Partisi Büyük Kongresi'nde Yılmaz'ın karşısına genel başkan adayı olarak çıkacağı konuşuluyor.
ÖNCEKİ HABER

Üniversiteden manifesto

SONRAKİ HABER

Tekellerin kâr hırsına karşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa