31 Mayıs 2001 21:00

Sümerbank işçileri işgal eylemi yaptı

TEKSİF'e bağlı Bakırköy Sümerbank Fabrikası işçileri fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınması ve 45 gündür ücretleri verilmediği için işyerini işgal ettiler.

Paylaş
Sümerbank işçileri işgal eylemi yaptı
TEKSİF'e bağlı Bakırköy Sümerbank Fabrikası işçileri fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınması ve 45 gündür ücretlerinin verilmemesine karşı işyerini işgal ettiler. Sümer Holding'e bağlı tüm işyerlerinde maaşlar ve ikramiyeler ödenmezken İzmir Sümerbank işçileri haklarını almak için başlattıkları grevi halen sürdürüyorlar.
Saat 17.30'da Bakırköy Sümerbank Fabrikası'nın avlusunda toplanan işçiler "Ekmek yoksa barış da yok", "Yaşasın işçilerin birliği" ve "İş ekmek özgürlük" sloganlarını attılar. Burada konuşan İşyeri Temsilcisi Ersan Çarkı, bir buçuk aydır ücretlerinin ve ikramiyelerinin verilmediğini, sendikalarının Ankara'da yaptığı görüşmelerden de olumlu sonuç alınamadığını ifade ederek "Sonuç alana kadar bu kararı yoğunlaştırıp, yaygınlaştıracağız" dedi.
İşçilerin Yalova'ya tepkili
Yüksel Yalova'nın Sümer Holdinge karşı tavrını kınadıklarını ifade eden Çarkı, "Bu ülkede hortumculara dokunulmuyor. Kendilerinin neden oldukları krizin faturasını da emeği ile geçinen işçilere emekçilere ödetmeye çalışıyorlar" diye konuştu. Gazetemize görüşlerini aktaran İşyeri Temsilcisi Asiye Keleş ise, eylemlerinin sadece prayla ilgili olmadığını, fabrikalarının satılmaya çalışıldığını dile getirdi. İşçiler geçtiğimiz günlerde Yalova'nın "deniz bitti" ibaresiyle işçileri suçlamasını protesto etmişlerdi. Dün işyerini işgal eden işçiler, eylemlerini bugün de sürdürecekler.
ÖNCEKİ HABER

Hükümetin gözü yine halkın cebinde

SONRAKİ HABER

Nazi zulmü gibi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...