29 Mayıs 2001 21:00

Sümerbank işçilerine polis engeli

Bakırköy Sümerbank işçileri 1,5 aydır ödenmeyen maaşları ve diğer sosyal hakları için ANAP İstanbul İl Örgütü önünde yaptıkları eylemle özelleştirmeyi protesto ettiler.

Paylaş
Sümerbank işçilerine polis engeli
Bakırköy Sümerbank işçileri 1,5 aydır ödenmeyen maaşları ile ikramiye ve diğer sosyal hakları için ANAP İstanbul İl Örgütü önünde yaptıkları eylemle özelleştirmeyi protesto ettiler. Özelleştirmeden Sorumlu ANAP'lı Devlet Bakanı Yüksel Yalova'yı protesto etmek için otobüslerle yola çıkan Sümerbank işçileri, Yedikule'de polis tarafından durduruldu. Basın açıklamasının yapılacağı ANAP'ın bulunduğu İstiklal Caddesi'ne sadece TEKSİF Bakırköy Şubesi yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin girmesine izin verildi.
'İstiklal Caddesi'nde başka eylemler olacağı' gerekçesiyle işçilerin kitlesel katılımının engellendiği eylemde konuşan Şube Başkanı Çetin Yelken, polisin tutumunu kınadı.
Yelken, "İktidara geldiklerinden bu yana, 20 yıla yakın bir süreçte, akıllarımızda sadece rüşvet, yolsuzluk, suiistimal, siyasi erki şahsi çıkara kullanmak, aldıkları dış borcu kendi yandaşlarının cebine indirmek gibi olumsuzluklar bırakan, dıştan güdümlü yağmacı sermaye zihniyeti, şimdi de hükümetin en küçük ortağı olarak yine en büyük lokmaları yutmakla meşgul" dedi.
ANAP'ın iki yıldır Beyaz Enerji, Mavi Akım, Balina gibi kara lekelerle anılmakta olduğunu belirten Yelken, Özelleştirme İdaresi'ne bağlanan Sümerbank'ın can damarlarının kesildiğini söyledi. IMF'nin buyruklarını yerine getiren, ülkeyi üç kuruşa muhtaç edenlerin, kamu kurumlarını tasfiye etmek için tek geçim kaynakları olan ücret ve diğer hakları keserek çalışanları yıldırmak istediklerini söyleyen Yelken, mücadelelerinin süreceğini kaydetti. Yelken, "Ekran ekran dolaşan, deniz bitti feveranı yapan Sayın Yüksel Yalova'ya denizi bitirenlerin kim olduğunu, gerçeğin ne olduğunu kamuoyu önünde tartışmaya davet ediyoruz" dedi.
ÖNCEKİ HABER

IMF memnun, üretici perişan

SONRAKİ HABER

'Ölümleri durdurun' telgrafları çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...