25 Ağustos 2011 11:21

‘Futbol şikeden temizlenmeli’

AYLARDIR Türkiye’nin gündemini meşgul eden futbolda şike soruşturması kapsamında Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden düşürüldüğü haberi gündeme bomba gibi düştü. UEFA’nın telkiniyle TFF, Fenerbahçe Spor Kulübünün Şampiyonlar Ligi’ne katılamayacağını açıkladı. Bu

‘Futbol şikeden temizlenmeli’
Paylaş
Hasret Gültekin Kozan / Yoldaş Taş

AYLARDIR Türkiye’nin gündemini meşgul eden futbolda şike soruşturması kapsamında Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden düşürüldüğü haberi gündeme bomba gibi düştü. UEFA’nın telkiniyle TFF, Fenerbahçe Spor Kulübünün Şampiyonlar Ligi’ne katılamayacağını açıkladı. Bu karar İzmir Selçuk’ta düzenlenen gençlik kampında da  gündem konusu oldu. UEFA tarafından kimilerini üzen, kimilerini sevindiren, kimilerinin ise doğal olarak karşıladığı bu karara ilişkin gençlik kampına katılan gençlerin görüşlerini aldık. Kampa Kayseri’den katılan işçi Eray Komser Kayserispor taraftarı olarak kararı doğru olarak nitelendiriyor. Futbolda şike yapıldığının uzun zamandır bilindiğini ifade eden Komser, “Bu karar ile şike yapıldığının kabul edildiğini gösterdi. Endüstriyel futbolda kara para dönüyor. Sistem Fenerbahçe gibi zengin ve taraftar kitlesi büyük bir takımı küme düşürmemeye çalışıyor” dedi. Her yönden güçlü olan bir takımın ceza almasının, gelirleri kötü etkileyeceğinin altını çizen Komser, “Federasyon UEFA’nın bu kararına rağmen Fenerbahçe’yi küme düşürmemek için elinden geleni yapacaktır” dedi.

SPOR BAHİSE ENDEKSLENMİŞ DURUMDA

Mehmet Ali Külekçioğlu ise Fenerbahçe taraftarı ve Türkiye’de bahse dayalı bir spor anlayışının olduğunu belirtiyor. Uzun zamandır bu tarz haberleri duyduklarını aktaran Mehmet Ali, “Sporu, kapitalizme kazandırdıklarından değil insanlığa ve barışa kattığı değerlerden dolayı seviyorum. Fenerbahçe taraftarı olarak şike yapan tüm takımların küme düşürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Şikeyle, hileyle değil Fenerbahçe eşit ve adil şekilde hak ederek şampiyonluklar kazanmalı” dedi.

UEFA DEĞİL TFF CEZA VERMELİYDİ

İstanbul’dan kampa katılan Ekin Azad Gökçin, Galatasaray taraftarı. Türkiye’de şikenin futbolda etkin olduğunu düşünen Gökçin, “Bu düşüncemin sebebi cezanın Türkiye’den değil Avrupa’dan gelmesi. Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de şike yapan takımların ceza alıp, ligden düşürülmesi gerekir” dedi. (Selçuk/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış kelebekleri ve işçiler

SONRAKİ HABER

Gençlik Kampında Press’e büyük ilgi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...