25 Mayıs 2001 21:00

BOSSA'da işçi kıyımına karşı eylem!

DİSK/Tekstil Sendikası'nın örgütlü olduğu BOSSA 1, BOSSA 2, BOSSA 4 ve BOSSA 5 fabrikalarında eylem başladı.

Paylaş
BOSSA'da işçi kıyımına karşı eylem!
DİSK/Tekstil Sendikası'nın örgütlü olduğu BOSSA 1, BOSSA 2, BOSSA 4 ve BOSSA 5 fabrikalarında eylem başladı. Taşeronlaştırma, işten atma ve sözleşme hükümlerinin uygulanmamasına tepki gösteren tekstil işçileri, önceki gece saat 23.00 civarında eylem başlatarak, bu saldırılara izin vermeyeceklerini gösterdiler. İşverenin, "Böyle yaparlarsa daha kötü olur" tehditlerine rağmen, eylemlerine devam edeceklerini dile getiren DİSK Bölge Başkanı Yusuf Yürekli, iş barışının, hak ve hukukun, diyaloğun olmadığı yerde eylemlerin olacağını belirterek, "İşçi çıkışlarının durdurulmasına yönelik adımlar atmazlarsa devam etmeye kararlıyız" dedi.
İnsanların alın terini, emeklerini Sabancı'nın iki dudağı arasına bırakmayacaklarını ifade eden Yürekli; krizin faturasının emekçilere ödetildiğini, tekstil sektöründe çalışanların sayısının krizden sonra yarı yarıya düştüğünü vurguladı. Yürekli, sektörde üç topluluk olduğunu ve diğer toplulukların sözleşme hükümlerine uyarken, Sabancı'nın imza attığı sözleşmeye uymadığını belirterek "Televolelerde Anayasa değişsin, diyor, sözleşmeye gelince de imza attığı hükmü uygulamıyor" dedi.
Yapılan bu eylemin uyarı eylemi olduğunu da kaydeden Yürekli, önümüzdeki hafta içerisinde genel başkanları ve genel merkez yöneticilerinin Adana'ya geleceğini belirtti. Dün öğleden sonra da, geçen hafta 15, bu hafta ise 45 işçinin işten çıkarıldığı BOSSA 5'te işbırakma eylemi başladı.
ÖNCEKİ HABER

Üniversite eylem kararı aldı

SONRAKİ HABER

Memur bugün Kızılay'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...