22 Mayıs 2001 21:00

Ersümer'i MHP kurtardı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Cumhur Ersümer hakkında FP'nin verdiği Meclis Soruşturması açılması istemi, MHP, ANAP ve DSP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Paylaş
Ersümer'i MHP kurtardı!
Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Cumhur Ersümer hakkında FP'nin verdiği Meclis Soruşturması açılması istemi, MHP, ANAP ve DSP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Meclis Soruşturması, FP milletvekillerinin, "Enerji Bakanlığı faaliyetlerinde usulsüzlüklere, suiistimallere yol açtığı ve göz yumduğu, bununla ilgili gerekli tedbirleri almayarak görevini kötüye kullandığı" iddiasıyla istenmişti.
Cumhur Ersümer, önergenin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, soruşturma yürüten yargı organlarını suçlamayı sürdürdü ve "düzmece raporlar ve iddialarla yıptarılmaya çalışıldığını" ileri sürdü. ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Aslan da, Beyaz Enerji soruşturmasının hukuka aykırı olarak yürütüldüğünü ifade ederek, "Bu soruşturma adalet tarihine kara bir leke olarak geçecektir" iddiasında bulundu.
MHP'li yetkililer, daha önce, kamuoyuna yaptıkları açıklamada, "Beyaz Enerji" operasyonuna ilişkin iddianamede Cumhur Ersümer'in adının geçmesi durumunda açılacak bir soruşturmaya olumlu bakacakları yönünde açıklamalar yapmışlardı.
Ancak, dün Genel Kurul'da tam tersi bir tutum alarak, Ersümer'i "aklama" yönünde oy kullandılar.
Hükümet ortakları sustu
Öte yandan, Başbakan Bülent Ecevit ile Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, gazetecilerin "aklama" operasyonuna ilişkin sorularını yanıtlamadı. Yılmaz, Cumhur Ersümer'e "Geçmiş olsun" derken, Cumhur Ersümer, sorular karşısında suskunluğunu korudu.
DYP: Üstünü örttüler
DYP Grup Başkanvekili Ali Rıza Gönül, MHP'li milletvekillerinin Cumhur Ersümer hakkında Meclis Soruşturması açılması isteminin reddedilmesi yönünde oy kullanarak, "istikrar uğruna yolsuzlukların üstünü örtmeyi tercih ettiklerini" söyledi. Gönül, önergenin reddedilmesinden sonra yaptığı açıklamada, "MHP'li milletvekilleri, sözlerinin arkasında duramamışlardır. Yolsuzluk ve soygunla mücadele konusundaki sözlerinin arkasında duramamışlar, istikrar uğruna yolsuzlukların üzerini örtmeyi tercih etmişlerdir" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Türk-İş anlaştı

SONRAKİ HABER

'Köykentler ihtiyaçlarımızı karşılamıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...