19 Mayıs 2001 21:00

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

   kutlandı

Paylaş
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı illerde yapılan resmi törenlerle kutlandı. İstanbul İnönü Stadı'nda düzenlenen törene Vali Erol Çakır, 3. Kolordu ve Batı Garnizon Komutanı Korgeneral Hüseyin Göksu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna katıldı.
82 yıl önce, ulusal bağımsızlık için milli mücadelenin başlatıldığı günün İstanbul'daki kutlamalarında, Washington'dan getirilerek Türkiye ekonomisinin yönetimi kendisine teslim edilen Devlet Bakanı Kemal Derviş de bulundu.
Kutlamada, liseli gençlerin gösterilerin sergilemelerinin ardından, geçit töreni yapıldı. Gösterilerde bazı öğrenciler güneş altında beklemekten bayıldı. İnönü Stadyumunda bir konuşma yapan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, "Yıldönümlerini büyük bir gururla kutladığımız 19 Mayıs 1919 Türk tarihi açısından çok önemli bir dönüm noktası olduğu kadar, insanlık tarihi açısından da bütün dünya uluslarınca kabul edilen büyük bir direnişin, şanlı bir destanın başlangıcıdır" dedi.
İzmir'de ilk tören, Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Ankara'da kutlamalar Anıtkabir'de düzenlendi. Anıtkabir'deki törene, Başbakan Bülent Ecevit, TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli, Hüsamettin Özkan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, bakanlar, kuvvet komutanları, FP Genel Başkanı Recai Kutan, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller katıldı.
Samsun'da Mustafa Kemal Atatürk'ün, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da karaya çıkışı, temsili olarak canlandırıldı. Adana, Edirne, Çanakkale, Şanlıurfa, Eskişehir, Kayseri, Nevşehir, Malatya, Diyarbakır ve Elazığ'da da törenler düzenlendi.
ÖNCEKİ HABER

CASA'da aklanma telaşı

SONRAKİ HABER

Adanalı üreticiler de eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...