25 Ağustos 2011 10:33

Genel İş’ten kıdem tazminatına tepki

DİSK Genel İş Sendikası kıdem tazminatı kaldırılmasına karşı Mecidiyeköy Metrosunun önünde basın açıklaması düzenledi. Sık sık “Patronlar istedi AKP uyguluyor” “Hükümet al yasanı başına çal” “Sermayenin kölesi olmayacağız” sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını y

Genel İş’ten kıdem tazminatına tepki
Paylaş

DİSK Genel İş Sendikası kıdem tazminatı kaldırılmasına karşı Mecidiyeköy Metrosunun önünde basın açıklaması düzenledi. Sık sık “Patronlar istedi AKP uyguluyor” “Hükümet al yasanı başına çal” “Sermayenin kölesi olmayacağız” sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını yapan Genel İş Avrupa Yakası Bölge Başkanı Mehmet Karagöz, işçinin alın teri, emeği olan kıdem tazminatına dokundurtmayacaklarını ifade etti.

Karagöz, 61. hükümetin yeni programında kıdem tazminatının fona devredileceğini belirterek. “İşçiler  bu fonda, ancak 10 yıl birikim  yapması sonucu kıdem tazminatı alabileceklerdir. Bu tarz bir uygulama işçilerin emeğini yok saymaktır” şeklinde konuştu. Karagöz, işçi sınıfının böyle bir fona birikim yapabilmek gibi bir şansının olmadığını, hükümetin ve işverenlerin de bunun bilincinde olduklarını ve gözlerini işçilerin kıdem tazminatına diktiklerini belirtti. Bayramdan sonra eylemlerine devam edeceklerini söyleyen Karagöz “Meclis açılana kadar eylemlerimize devam edeceğiz, bunun uygulamaya sokulmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Basın açıklaması oturma eyleminin ardından sona erdi. (İstanbul /EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Devlet halkını dinlemezse insanlar eşkıya olur

SONRAKİ HABER

DTK canlı kalkan eylemini başlatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...