18 Mayıs 2001 21:00

Gökten CASA yağıyor

Malatya'daki uçak kazasının ardından dün de Ankara'da CASA tipi bir uçak test uçuşu sırasında düştü.

Paylaş
Gökten CASA yağıyor
Malatya'daki kazanın hemen ardından CASA tipi bir askeri uçak daha, Ankara Akıncılar Hava Üssü yakınlarında kalkış sırasında düştü. Kazada 3'ü İspanyol, birisi Türk 4 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Alınan bilgiye göre, Akıncılar Üssü'nden test uçuşu için dün öğle saatlerinde havalanan CASA tipi askeri uçak, henüz bilinmeyen bir nedenle düştü. Uçağın kalkıştan yaklaşık 100 metre sonra sol kanadın üzerine doğru yattığı ve daha sonra da düştüğü bildirildi. İlk belirlemelere göre, uçakta bulunan dört personel kazada hayatını kaybetti.
TAI yetkilileri düşmesinin ardından uçağın başına giderek, incelemelerine başladılar. Bu arada, test uçuşu yapan pilotlardan 3'ünün İspanyol, birinin Türk olduğu kaydedildi.
Malatya'da enkaz çalışması
Bu arada Malatya'nın Akçadağ İlçesi'ne bağlı Güzyurdu Köyü yakınlarında üç gün önce düşen ve 34 askerin öldüğü Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait CASA tipi askeri uçağın parçalarının toplanması çalışmaları sürdürülüyor.
Uçak enkazının 500 metrekarelik bir alana yayılması nedeniyle güvenlik güçleri aramalarını özenle yürütüyorlar. Uçağın büyük parçaları önceki gün askeri ve sivil iş makineleri tarafından kaldırılarak kamyonlarla 7. Jet Ana Üssü'ne götürülürken, dün de uçağa ait küçük parçalar toplandı. Bir ekip, dün sabah kaza yerinde dedektörle arama yapmaya başladı. Uçak parçalarının geniş bir alana yayılması ve uçakta silah ve mühimmat bulunması nedeniyle dedektörle arama yapıldığı öğrenildi.
Öte yandan dört ay önce Kayseri'de meydana gelen kazada da bir CASA düşmüş üç pilot yaşamını yitirmişti.
ÖNCEKİ HABER

Bana bir kitap ısmarlar mısın?

SONRAKİ HABER

Kaynak üretene kaynak yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...