25 Ağustos 2011 10:30

Devlet halkını dinlemezse insanlar eşkıya olur

Rize’nin Fındıklı ilçesinde faaliyet gösteren Karali Çay Fabrikası tepkilere rağmen çalışmaya devam ediyor. Yöre halkı tarafından çevreyi kirlettiği ve yaşam alanlarını tehdit ettiği defalarca anlatılırken tüm tepkilere rağmen her seferinde ruhsatı yenileniyor.Buna tepki göstenren Fındıklılılar Fındıklı pazar al

Devlet halkını dinlemezse insanlar eşkıya olur
Paylaş

Buna tepki göstenren Fındıklılılar Fındıklı pazar alanı çevresinde toplanıp hükümet konağına kadar tulum eşliğinde yürüdü. Hükümet konağı önüne gelen yöre halkı adına açıklamayı Prof. Dr Mehmet Bekaroğlu yaptı. Bekaroğlu, “Gariban bakkallar ve simitçiler zabıtalar tarafından her gün taciz edilirken, filtresiz bacalarını ağızlarımıza sokan çay fabrikaları gerekli şekilde denetlenmemektedir” dedi. Çaykara’daki HES santralinin betonlarının çöktüğü ve doğanın intikam aldığını anlatan Bekaroğlu, “Fındıklı’da yapılmak istenen HES’lerden de doğa intikamını alacaktır. İnsanların sabrı taşmıştır. Gerekli tedbirleri almadan burada bu fabrika çalışamayacaktır” dedi.

Fındıklı Belediyesi’nin almış olduğu sanayi bölgesi kararını ve ruhsatı mahkemeye taşıyacaklarını belirten Bekaroğlu, hükümetin de gelişmelere tepkisiz kalmasını kınadı.

Bekaroğlu sözlerine söyle devam etti: “Biz hakkımıza sahip çıkacağız. Fabrika sahibi bizleri mahkemeye verdi. Onları rahatsız ediyormuşuz. Bizim yaptığımız nedir. Basın açıklaması yapıyoruz. Bu haksızlığı dillendiriyoruz. Devletin bizi duymasını istiyoruz. Devlet onun için vardır. Eğer böyle bir devlet olmazsa insanlar eşkıya olur, sorumlusu da devlet olur.” dedi. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dokuz Eylül skandallar üniversitesine döndü

SONRAKİ HABER

Genel İş’ten kıdem tazminatına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...