17 Mayıs 2001 21:00

Petrol işçileri: 'Taviz vermeyin'

Petrol-İş Bandırma üyesi 500 işçi, Bayram Meral'e gönderdikleri imzalı metinde, kamu kesiminde sürdürülen sözleşme görüşmelerinde alınan kararlardan ve kazanılmış haklardan taviz verilmemesini istediler.

Paylaş
Petrol işçileri: 'Taviz vermeyin'
Petrol-İş Bandırma Şubesi üyesi 500 işçi, Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral'e gönderdikleri imzalı metinde, kamu kesiminde sürdürülen sözleşme görüşmelerinde alınan kararlardan ve kazanılmış haklardan taviz verilmemesini istediler.
Petrol-İş Bandırma Şubesi tarafından hazırlanan metinde, kamu kesiminde yürütülen toplusözleşme pazarlığının IMF direktifleri yönünde geliştiği belirtilerek, şöyle denildi: "Ülkeyi soyanlar, bankaları hortumlayanlar, yolsuzlukları yapanlar cezalandırılmazken; krizin faturası üretim yapan ve katma değer yaratan biz işçilere kesilmek isteniyor.
Kriz bahane edilerek 300 bini aşkın işçi işten atılmıştır. İşte tam burada derhal işgüvencesi yasası çıkarılmalıdır. Bir yandan sıfır zam dayatılırken, diğer yandan sigorta prim tavanı yükseltilerek çalışanın cebinden bir miktar daha alınmıştır. Bu süreç fırsat bilinerek kıdem tazminatlarımıza göz dikilmiştir. Bütün bunları kabullenmemiz mümkün değildir."
Toplusözleşme görüşmelerinde Türk-İş Başkanlar Kurulu'nda alınan kararlardan taviz verilmemesini, sigorta prim tavanının eski düzeye çekilmesini, kıdem tazminatlarının tartışılmaya bile açılmamasını, hükümetin dayatmalarına daha fazla boyun eğilmemesini isteyen işçiler, Meral'e "Dayatmalar devam ettiği takdirde üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı net bir biçimde ifade etmenizi istiyoruz" diye seslendiler.
ÖNCEKİ HABER

Toplu sözleşmelerde 'niyet' krizi

SONRAKİ HABER

Hemşirelerden mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...