25 Ağustos 2011 10:21

Dokuz Eylül skandallar üniversitesine döndü

DOKUZ Eylül Üniversitesi’nde skandallar bitmek bilmiyor. Daha önce yemekhanelerde at eti yedirilmesi skandalı ile gündeme gelen üniversite, şimdi de Deniz Bilimleri Enstitüsünün bahçesine gömülen kimyasal atıklarla gündemde. Konuyla ilgili Dokuz Eylül Rektörlüğü önünde bir basın a&cc

Dokuz Eylül skandallar üniversitesine döndü
Paylaş

DOKUZ Eylül Üniversitesi’nde skandallar bitmek bilmiyor. 

Daha önce yemekhanelerde at eti yedirilmesi skandalı ile gündeme gelen üniversite, şimdi de Deniz Bilimleri Enstitüsünün bahçesine gömülen kimyasal atıklarla gündemde. Konuyla ilgili Dokuz Eylül Rektörlüğü önünde bir basın açıklaması yapan Eğitim-Sen 3 No’lu Şube yaşanan olayların üniversitelere dayatılan özel şirket mantığından kaynaklandığına dikkat çekti.

Basın açıklamasında konuşan Eğitim-Sen 3 No’lu Şube Başkanı Kıyasettin Yasa, Enstitü bünyesinde biriken kimyasal atıkların paradan tasarruf için okulun bahçesine gömüldüğünü dile getirdi. Bu gömü işleminin öğrencilerin ve çalışan işçilerin sağlığı hiçe sayılarak yapıldığını aktaran Yasa, “Tasarruf etmek veya başka bir amaçla sağlığa tehdit eden kimyasal atıkların rastgele yerlere gömülmesinin, özellikle de Enstitünün bahçesine gömülmesinin hiçbir açıklaması, savunması olamaz. Sorumluları bir an önce istifaya davet ediyoruz” diye konuştu. Yasa, rektörün sadece bir soruşturma açtırarak bu işten sıyrılmak istediğini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EXPO rant kaygılarına alet olmasın

SONRAKİ HABER

Devlet halkını dinlemezse insanlar eşkıya olur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa