15 Mayıs 2001 21:00

Kamuda tepki yayılıyor

Kamu sözleşmelerinde perşembe günü hükümetle Türk-İş arasında yapılacak toplusözleşmesi görüşmesi öncesinde 'uzlaşma' tutumuna karşı işçiler tepki gösteriyor.

Paylaş
Kamuda tepki yayılıyor
Kamu işçisinin, hükümetin toplusözleşme görüşmelerindeki dayatmalarına ve Türk-İş'in uzlaşmacı tutumuna tepkisi yayılıyor. Mersin ve İzmir'de de işçiler, taleplerinden taviz verilmemesini istediler.
Mersin'de Türk-İş'e bağlı Yol-İş Sendikası'na üye olan Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü'ndeki işçiler, tepkilerini imza toplayarak dile getirdiler. İşçiler hazırladıkları imza metninde, "Devam eden toplusözleşme görüşmelerinde hükümetle Türk-İş'i işçi aleyhine kararlar almamaları konusunda uyarıyor ve sözleşmenin en kısa zamanda işçileri enflasyon canavarına ezdirmeyecek şekilde sonuçlandırılmasını talep ediyoruz" dediler. İşçiler, krizin sorumlusunun işçi ve emekçiler olmadığını belirterek, "krizden kimlerin nemalandığını herkesin bildiğini" belirterek, faturanın onlara çıkarılmasını istediler.
İşçiye meydanlar gösteriliyor
Türk Harb-İş Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Ahmet Kalfa da hükümetin toplusözleşme görüşmelerinde takındığı tavırla kendilerine meydanları gösterdiğini belirterek, "Geçmişte bize meydanları gösterenler, siyasi sahada ağır faturalar ödemişlerdir" dedi.
Şube binası önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Kalfa, hükümetle sürdürülen sözleşme görüşmelerinde özelleştirme sonucu işten atılan işçilerin işe yerleştirilmesi, re'sen emekliliğe başvurulmaması ve diğer talepler konusunda olumlu bir sonuca varılamadığını belirterek, hükümetin kriz ve iş güvencesi yasa tasarısı bahanesiyle kıdem tazminatına da saldırdığını ifade etti.
Kalfa, "Biz sorunlarımızı masa başında çözmeyi arzularken, hükümet bizi meydanlara çekmek istiyor. Eğer önümüzdeki günlerde sorunlarımız çözülmezse, sıfır zam dayatmaları devam ederse demokratik mücadelemiz en yaygın ve kararlı biçimde sürecektir" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Hedef saptırılıyor

SONRAKİ HABER

İşte öğrencilerin alternatifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...