14 Mayıs 2001 21:00

Memur sokağa iniyor

Hükümetin ısıtarak yeniden gündeme getirdiği "sahte sendika yasası"na karşı harekete geçen kamu emekçileri, bütün illerde tepkilerini sokakta gösterecek.

Paylaş
Memur sokağa iniyor
Hükümetin yeniden gündeme getirdiği "sahte sendika yasası"na karşı kamu emekçileri tepkilerini sokakta gösterecek. KESK Genel Yönetim Kurulu toplantısından, mevcut tasarının geri çekilip, toplusözleşme ve grev hakkı içeren, demokratik, özgürlükçü ve katılımcı sendika yasası çıkarılması için eylemler gerçekleştirme kararı çıktı.
Toplantının sonuç bildirgesinde, mevcut tasarının toplusözleşme ve grev hakkını içermediği, Tüm Yargı-Sen ve Asim-Sen'in kapatılmasını getirdiği, halen üyesi oldukları ICFTU ve ETUC gibi uluslararası kuruluşlara üyeliği yasakladığı, binlerce işyerinde işyeri temsilcisinin seçimini engellediği ve üye aidatı toplamak için yüzde 10 barajı getirdiği dile getirildi.
Çıkarılmak istenen yasayla bir bütün olarak KESK'in 11 yıllık süreçte elde ettiği değerlerin yok edildiğine vurgu yapılan bildirgede, 4 Mart 1988'de Kızılay Meydanı'nda gaz bombalarına, coplara rağmen direnişle geri çektirilen "sahte sendika yasası"na dikkat çekildi.
Örgütsel seferberlik
Tasarıya karşı her türlü demokratik hak arama yollarını kullanmakta kararlı olduklarının dile getirildiği bildirgede, bu nedenle KESK GYK'sının örgütsel seferberlik ilan ettiğinin altı çizildi. Eylem takvimini belirleyen KESK GYK'sı, örgütün her an harekete geçecek şekilde hazırlıklarını tamamlaması kararını da aldı.
Tasarının komisyonda görüşüleceği bugün Ankara ve diğer tüm illerde basın açıklaması ve oturma eylemiyle start verilecek. Bir saat süren oturma eylemlerinin ardından, KESK'in nasıl bir sendika istediğini içeren metin komisyon üyelerine ve hükümete fakslanacak. Yarın ise yine bütün illerde oluşturulacak heyet, KESK'in görüşlerini ifade eden ve talepleri içeren metinleri FP, ANAP, DSP ve DYP il başkanlıklarına iletecekler. DSP il başkanlarından genel merkeze baskı uygulamaları istenecek.
Ankara'da merkezi eylem
Kamu emekçileri temel taleplerini içermeyen tasarının geri çekilmesi ve taleplerine uygun içeriğe kavuşması amacıyla Ankara'da merkezi bir eylem gerçekleştirecek. Türkiye'nin dört bir tarafından Ankara'ya gelecek olan kamu emekçileri, tasarı geri çekilinceye kadar ayrılmayacaklar. Ankara eyleminin biçimi ve takvimi KESK MYK'sı tarafından önümüzdeki günlerde belirlenecek.
17 Mayıs Perşembe günü bütün illerde, il milletvekillerine faks çekecek olan kamu emekçileri, 18-19 Mayıs günlerinde, KESK MYK ve GYK üyelerinin katılımıyla kitlesel afişleme ve işyerlerinde özel sayı dağıtımı yapacak.
Destek amacıyla da Emek Platformu içerisinde yer alan ve demokratik, özgürlükçü bir yasa tasarısından yana olan örgütlerle; emek ve demokrasiden yana siyasi partilerle işbirliğine de gidecek olan KESK, eylem ve etkinlikler için acil eylem fonu oluşturacak.
ÖNCEKİ HABER

'Temiz eller' göstermelik!

SONRAKİ HABER

Hastanelerde kriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...