11 Mayıs 2001 21:00

Telekom yönetimini de IMF belirleyecek

Özelleştirilme süreci "onur kırıcı" bir şekilde sağlanan Türk Telekom'un yönetim kurulunu ve yönetim kurulu başkanını da IMF belirleyecek.

Paylaş
Telekom yönetimini de IMF belirleyecek
Özelleştirilme süreci "onur kırıcı" bir şekilde sağlanan Türk Telekom'un yönetim kurulunu ve yönetim kurulu başkanını da IMF belirleyecek. Telekom Genel Kurulu'nun salı günü gerçekleşecek IMF İcra Kurulu toplantısı öncesinde toplanması planlanıyor. "Bazı uluslararası kuruluşlardan yardım isterken onların da beklentileri bulunduğunu göz önünde tutmak gerekir" diyen Ecevit, kamuya ait bir şirket olan Telekom yönetimini belirlemeyi bile IMF'ye bırakacak kadar kişiliksiz politikalar izlendiğini ortaya koydu.
Türk Telekom Genel Kurulu'nun toplanmasının ardından, yedi kişilik yeni yönetim kurulu da belirlenecek. Yeni yönetim kurulu ise kendi arasında, Türk Telekom'un yeni Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı'nı seçecek. Türk Telekom'un yeni hukuki yapısıyla, etkin bir çalışma yapabilmesi açısından, Yönetim Kurulu'nun da yeniden belirlenmesi gerektiği ifade ediliyor.
Ecevit yadırgamadı
Başbakan Bülent Ecevit gazetecilerin soruları üzerine, Telekom ve Bankacılık Yasa Tasarıları konusunda da herhangi bir sorun bulunmadığını ifade etti. Hükümete IMF ve Dünya Bankası'ndan alınacak krediler nedeniyle sert eleştirilerin yapılmaya başlandığını ve Türkiye'nin bazı uluslararası kuruluşların dayatması ile karşı karşıya olduğu yolundaki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Ecevit, şunları söyledi: "Bazı uluslararası kuruluşlardan yardım isterken onların da beklentileri bulunduğunu göz önünde tutmak gerekir. Bunun yadırganacak bir tarafı yoktur. IMF'nin yardımına gereksinme duyan her ülkeden bazı koşullarla karşılaşılabilir. Bazı makul ölçüler içerisinde beklentileri karşılamaya çalışıyoruz. Bunun yadırganacak bir tarafı yoktur." ABD Başkanı Bush'a da tekrar teşekkürlerini ileten Ecevit, "Türkiye'ye büyük destek sağlamıştır ve bu uluslararası kuruluşları teşvik etmiştir. Bunları kabul etmenin onur kırıcı bir tarafı yoktur" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Talan için jet hızı

SONRAKİ HABER

Ölüm yatağında işkence

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...