09 Mayıs 2001 21:00

Siyanürcüyü tanıyoruz!

Bergama köylülerinin 12 yıllık mücadalesiyle Türkiye gündemine giren siyanürcü şirket Eurogold, ad değişikliğiyle aklanma peşinde.

Paylaş
Siyanürcüyü tanıyoruz!
Pergamon Derneği Başkanı ve Bergama eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın, Bergama'da siyanürlü altın madeni işletmesi kuran Eurogold firmasının ismini değiştirmesinin, imajını iyileştirme amacına yönelik olduğunu ifade etti.
Taşkın, açıklamasında, Bergamalıların 12 yıldır sürdürdükleri mücadele sonucunda, Eurogold şirketini tüm Türkiye'nin tanıdığını belirterek, "Normandy adını alan şirketin, kendini Türkiye'ye yeniden kabul ettirmek, kirli olan adını temiz göstermek ve önündeki engelleri aşmak için yeni oyunlar peşinde olduğunu" kaydetti. Taşkın, siyanürle altın işletmeciliğinin Yunanistan'da yasaklandığını, dünyada da yasaklanması için büyük kampanyalar başlatıldığını, Türkiye'de ise siyanürle altın işletmeciliğini gerçekleştirmek için yeni kampanyalar düzenlendiğini de sözlerine ekledi.
"Halkı kandırmak, onlara siyanürü sevdirmek için şirketin yaptığı bütün girişimleri Türkiye ibretle seyretti. Ramazan'da yemek dağıtmaktan, Kurban Bayramı'nda koç dağıtmaya, asılsız iş vaadlerinden, kendisine karşı çıkanlara yüksek ücretle iş vermeye birçok yasa ve etik dışı davranışa şahit olduk" diyen Pergamon Derneği Başkanı Sefa Taşkın, ancak tüm bu çabaların nafile olduğunu, Türkiye'nin ve Bergama'nın, tüm dünyayı kirleten siyanürcü şirketlerin Türkiye'deki bir kolu olan bu siyanürcü şirketi, adı ister Eurogold, ister Normandy olsun, gayet iyi tanıdığını vurguladı.
ÖNCEKİ HABER

Türk-İş'ten geri adım

SONRAKİ HABER

İbretlik özelleştirme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...