04 Mayıs 2001 21:00

Dehşet verici iddialar

Satu Cüce adlı anne, oğlu Kahraman Kurumuş'un, kendisine verilen cinayet emrini yerine getirmediği için, üyesi olduğu Fatih Ülkü Ocağı tarafından öldürüldüğünü öne sürdü.

Paylaş
Dehşet verici iddialar
İnsan Hakları Derneği'nde basın toplantısı düzenleyen Kahraman Kurumuş isimli bir gencin ailesi, çocuklarının Fatih Ülkü Ocağı yöneticileri tarafından öldürüldüğünü açıkladı. 22 yaşındaki Kahraman Kurumuş'un ailesi, oğullarının Fatih Ülkü Ocağı 2. Başkanı'nın, 'Recai' adlı birini öldürme emrine itiraz ettiği için katledildiğini öne sürdü.
Önceki gün, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen Kurumuş ailesi, 11 Eylül 2000 tarihinde öldürülen oğullarının katili olduğunu söyledikleri Fatih Ülkü Ocağı 2. Başkanı Ramazan Çetintaş ile yöneticilerin cezalandırılmasını istediler. Anne Satu Cüce, oğlu Kahraman'ın öldürülmeden iki ay önce kendisine "Anne kimseye söyleme, yoksa beni öldürürler" diyerek anlattıklarını, basına şöyle aktardı; "Ocak 2. Başkanı Ramazan Çetintaş ve Eyüp adlı Başkan Yardımcısı, oğluma ve en yakın arkadaşı Yaşar Bostan'a, Bitlis'li olduğu bilinen Recai'nin öldürülmesini emretmiş. Bu karara karşı çıkan oğluma, Ocak Başkanı Ramazan, 'Sen bizim eski ülkü ocaklarına kayıtlı ve çalışan bir kişi olduğun için bu emri sana verdik. Bizlere verilen emirler yerine getirilir. Verilen emiri yerine getirmeyen kişi ölmüş sayılır' demiş. Oğlum bunları anlattıktan iki ay sonra en yakın arkadaşı tetikçi Yaşar vasıtasıyla evimiz soyuldu. Evden çalınan künyesini Yaşar Bostan'ın kolunda gören oğlum, 'Bunu nereden aldın' diye sorunca, Bostan da tehditvari bir şekilde 'Sana ne ulan' diyerek oğlumu Ülkü Ocağı'nda dövmüş. Aynı gün oğlumdan özür dileyip, eşyaların bir kısmını getirip verelim demişler. Aynı akşam saat 22.30'da 'Gel eşyalarını Yaşar'dan teslim al' diyerek evime gelen Ramazan ve Eyüp isimli ülkü ocaklarına kayıtlı kişiler, oğlumu evden zorla alıp gittiler. 15-20 dakika sonra oğlum, Yaşar Bostan'a verilen emirle, Fatih Koyunbaba Parkı'nda öldürüldü".
Tetikçinin ifadesine yalanlama
Anne Cüce, şikayet üzerine tetikçi Yaşar Bostan'ın tutuklandığını hatırlatarak, ancak 'öldür' emrini veren Ramazan ve Eyüp'ün cezalandırılmasını istediğini ve konu hakkında İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile görüştüğünü söyledi. Sanık Bostan'ın, "Kahraman Kurumuş ablama sarkıntılık ettiği için öldürdüm" diye yalan ifade verdiğini anlatan anne Cüce, Bostan'ın ablasının evli olup Trabzon'da yaşadığını söyledi. Anne Satu Cüce, Ender Kulovalı adlı bir kişinin de Fatih Ülkü Ocağı içerisinde öldürüldüğünü, oğlunun ölümünün ardından ise Recai adlı kişinin öldürüldüğünü iddia etti. "Fatih Ülkü Ocağı silahlandı" diyen Cüce, ülkü ocaklarının kapatılmasını istedi.
Baba Ekrem Kurumuş da, ocaktan silah ve ölüm kararları verildiğine dair elinde tanıkların anlatımlarını içeren kasetler bulunduğunu öne sürdü.
ÖNCEKİ HABER

İlaçlar denetlenmiyor

SONRAKİ HABER

Program tamam zamlara devam!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...