03 Mayıs 2001 21:00

Karikatür Festivali bugün başlıyor

Karikatür Vakfı tarafından düzenlenen Ankara Uluslararası Karikatür Festivali'nin bu yıl 7'ncisi gerçekleştiriliyor.

Paylaş
Karikatür Festivali bugün başlıyor
Karikatür Vakfı tarafından düzenlenen Ankara Uluslararası Karikatür Festivali'nin bu yıl 7'ncisi gerçekleştiriliyor. "Karikatür ve Siyaset" başlığı altında 4-8 Mayıs 2001 tarihleri arasında düzenlenecek festivalin bu yılki konukları arasında Fransa'da yayınlanan Le Monde gazetesinin çizeri Jean Plantu da bulunuyor. Festival, bugün saat 18.30'da Kültür Bakanlığı Resim ve Heykel Müzesi'nde düzenlenecek törenle başlayacak.
Kültür Bakanlığı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Avrupa Karikatürcü Kuruluşları Federasyonu (FECO)'nun desteklediği festivalin tanıtımı önceki gün Ankara'da Karikatür Vakfı Başkanı Nezih Danyal tarafından yapıldı.
Danyal her yıl dünya karikatürcülerinden belirledikleri konu hakkında yazılar istediklerini ve bu yazıları bir kitapta topladıklarını ifade ederek, bu kitapların da dünyaya ulaştırıldığını söyledi. Festivalin bu yılki konusunun "Karikatür ve Siyaset" olduğunu dile getiren Danyal, bu konuda karikatürcüler tarafından kendilerine gönderilen yazıların sunulacağı sempozyum yapılacağını belirtti. Festivalde bir de amatör, uzman, genç, yaşlı karikatüristlerin katılacağı 100 milyon lira ödüllü work shop çalışması yapılacağını ifade eden Danyal, "İki saat içinde karikatürler çizilecek ve kendileri değerlendirerek birinciyi belirleyecekler." diye konuştu.
Danyal kitabı olmayan karikatüristler içinden seçtikleri yılın karikatüristine de yıllardır yaptığı karikatürlerin toplandığı bir kitap bastırdıklarını söyleyerek, bu yılın karikatüristinin ilk kadın karikatürist Selma Emiroğlu olduğunu kaydetti. Her yıl verilen onur ödüllerine de Suat Yalaz ile Güngör Kabakçıoğlu'nun layık görüldüğünü dile getiren Danyal, yurt içinden ve yurt dışından festivale katılan tüm karikatürcülerin beş gün boyunca etkinliklere katılacağını belirtti. Le Monde gazetesinin çizeri Jean Plantu'nun da "Karikatür ve Siyaset" konusunda bir söyleşi yapacağını ifade eden Danyal, Plantu'nun bir de sergi açacağını kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Eğitim-Sen'e baskın kınandı

SONRAKİ HABER

Kulakları telefonumuzda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...