25 Ağustos 2011 10:05

Fatih Belediyesinde dengesiz denge sözleşmesi

FATİH Belediyesi ile Bem Bir-Sen arasında yapılan Sosyal Denge Sözleşmesinde çalışanlar arasında ayrım yapıldı. İmzalanan sözleşmeyi yaptığı basın açıklaması ile değerlendiren Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, “Bitirilmesi gereken iş olması halinde mesai sonrası işverenin çağrısı üzerine

Fatih Belediyesinde dengesiz denge sözleşmesi
Paylaş

FATİH Belediyesi ile Bem Bir-Sen arasında yapılan Sosyal Denge Sözleşmesinde çalışanlar arasında ayrım yapıldı. İmzalanan sözleşmeyi yaptığı basın açıklaması ile değerlendiren Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, “Bitirilmesi gereken iş olması halinde mesai sonrası işverenin çağrısı üzerine göreve gelme gibi bir zorunluluk getirilmesi doğru değildir” dedi.

Emekliliği hak eden üyelerinin Sosyal Denge Sözleşmesinden yararlandırılmamasının hukuksuzluğun ifadesi olduğunu belirten Kılıcı açıklamasında, “461 kamu emekçisinden 250 kişiye yakını yukarıda ifade edilen emekliliği hak etmeleri ve sözleşmeli personel olmaları sebebiyle bu sosyal denge sözleşmesinden yararlandırılmamaktadır” dedi. Kılıcı açıklamasında, “Fatih Belediyesinde de 29 Mart seçimlerinden bu güne kadar yapılan antihukuki, antidemokratik uygulamalara karşı mücadelemiz sürmektedir. Üyelerimiz ve çalışanlar üzerinde yaklaşık 2.5 yıldır sürdürülen emekli olmaya zorlamalar, soruşturmalar, disiplin cezaları, sürgünler hatta kurum dışı atamalar yapılmıştır. Çalışanların ve sendikamız üyelerinin yarısından çoğunun emekliliği hak ettiği ve sözleşmeli personel olduğu için yararlanamadığı, diğer yarısının ise performans kriterlerine göre, disiplin cezaları almalarına göre, hastalanmaları nedeniyle rapor verilmesi nedeniyle ödeme yapılamayacağının ifade edildiği bir toplusözleşmeye elbette toplusözleşme denilemez. Çalışanların onurunu kıran, haksızlığa sebebiyet veren ve onların mağduriyetlerine yol açan sözde toplusözleşmeye karşı sendikamız hukuksal ve demokratik tepkilerini gösterecektir” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Elvan işçileri işe iade davası açtı

SONRAKİ HABER

175 günün ardından nihayet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...