27 Nisan 2001 21:00

Bozacının şahidi...

New York'ta Amadou Diallo isimli genci 41 kurşunla öldüren polisler hakkında hazırlanan polis raporu, katilleri akladı.

Paylaş
Bozacının şahidi...
New York'ta Afrikalı bir göçmeni üzerine 41 kurşun yağrıdarak öldüren 4 ırkçı polis, hazırlanan bir raporla suçsuz bulundu. Olayı "soruşturan" New York Bronx bölgesi polis komis-yonunca hazırlanan raporda, Amadou Diallo'nun cebinden çıkardığı cüzdanı silah sandıklarını iddia ederek öldüren polis memurları Sean Carroll, Kenneth Boss, Edward McMellon ve Richard Murphy'nin, olay sırasında polis müdüriyetinin verdiği talimata uygun hareket ettikleri savunuluyor.
Ceza değil, eğitim
Raporda, 4 polis memurunun cezalandırılma yerine yeniden eğitime tabi tutulması da tavsiye edildi. New York'un ırkçı Belediye Başkanı Rudolph Giuliani de yaptığı açıklamayla rapora destek verdi.
Aile şok oldu
Diallo'nun annesi Kadiatou Diallo ve insan hakları savunucusu rahip Al Sharpton, raporun kendilerini "şoke ettiğini" söylediler. Diallo ve Sharpton, "Polis yetkililerinin vardıkları sonuç, adalet uğruna verilen mücadelede yeni bir başarısızlıktır" dediler.
Tüm New York halkını ayağa kaldıran ve protestolara yol açan olay, Şubat 1999'da meydana gelmişti. Diallo ailesi, Amadou Diallo'yu öldüren polis memurları aleyhine tazminat davası açmış bulunuyor.
ÖNCEKİ HABER

Sağlıklı hayvan, sağlıklı gıda, sağlıklı insan

SONRAKİ HABER

Etiket sahtekarlığı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...