26 Nisan 2001 21:00

Aşkın Büyüsü

Paris'in çalkantılı yıllarında yaşanan aşkın hikayesini konu alan film, aynı zamanda dönemin aydınlarının ruh hallerini de ortaya konuyor.

Paylaş
Aşkın Büyüsü
İlk filmi "Peppermint Soda" ile uluslar arası alanda beğeni toplayan ve birçok ödülün sahibi olan yönetmen Diane Kurys, başrolerinde Juliette Binoche ve Benoit Magimel'in yer aldığı "Les Enfants Du Siecle"de (Aşkın Büyüsü) 1830'lu yılların Paris'ini sarıp sarmalayan romantizm ve devrim üzerine yoğunlaşıyor. Paris'in çalkantılı yıllarında yaşanan aşkın hikayesini konu alan film, aynı zamanda dönemin aydınlarının ruh hallerini de ortaya konuyor.
Dönemin kadın yazarlarından orta yaşlı ve evli George Sand ile 23 yaşında sivri dilli ve oldukça yetenekli bir grup serseri şairin en iyisi olan Alfred De Musset arasındaki ilişkiyi aktarıyor film. İki yazar onları birbirlerine bağlayan edebiyatı fırsat bilerek görüşmeye başlarlar. Aslında aralarındaki aşk gün geçtikçe daha da tutkulu bir hal alır... Fakat Alfred'in annesi Madam De Musset oğlunun evli bir kadınla olan ilişkisini onaylamamaktadır.
George Sand ise hayatını her ne olursa olsun kadını toplumda hak ettiği yere getirmeye adamıştır. Musset ise ölümle bile flört etmek için yaratılmıştır. Bir ortak yönleri vardır o da edebiyat...Fakat yaşadıkları aşk onları öyle bir duruma getirir ki, artık onlar da ne istediklerinin ve yazdıklarının kendi hayatlarımı yoksa hayal güçleri mi olduğunu anlayamamaktadırlar.
Godard'ın bile dikkatini çekmeye başaracak kadar yetenekli olan Juliette Binoche, Fransız sinemasının son dönemlerde yetiştirdiği en karizmatik ve başarılı oyunculardan biri. Philip Kaufman'ın özgür bir kadının hayatının anlatıldığı bağımsız yapımı "The Incredible Lightness of Being"de beğeni kazanan Binoche, 1993 yılında rol aldığı ünlü yönetmen Kieslowski'nin "Üç Renk" üçlemesinin ilki olan "Mavi"deki performansıyla Cesar Ödülü, Berlin Film Festivali Felix Ödülü, Venedik Film Festivali Altın Aslan ve Toronto Film Festivali Metro Medya Ödülü gibi pek çok uluslar arası ödülün sahibi oldu.
Fransız sinemasının genç yüzlerinden Benoit Magimel, ilk filmini çok küçük yaşlarda çevirdi. 11 yıllık kariyerinde on filmde rol alan aktör, son olarak başrolünü Catherine Deneuve ile paylaştığı "The Thieves " filminde oynadı.
ÖNCEKİ HABER

Yürekler tetikte, bekliyorlar...

SONRAKİ HABER

Ersümer'i aklama sıkıntısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...