26 Nisan 2001 21:00

Satışa karşı mücadele sürecek

Özelleştirme İdaresi'ne Türk Telekom'un nasıl satılacağına ilişkin yasa tasarısı hazırlatan hükümet, bu kez Türk Telekom'un tamamını satmaya hazırlanıyor.

Paylaş
Satışa karşı mücadele sürecek
KESK'e bağlı Haber-Sen Adana Şubesi, dün düzenlediği bir basın açıklaması ile ülke açısından stratejik öneme sahip olan Türk Telekom'un özelleştirilmek istenmesini protesto etti. Saat 12.30'da Türk Telekom Hizmet Binası önünde toplanan yaklaşık 50 kişi "Telekom halkındır, satılamaz", "Kriz bahane, soygun şahane" sloganlarıyla tepkilerini dile getirdiler. Haber-Sen Adana Şubesi adına açıklama yapan Şube Sekreteri Bülent Sertkaya, 10 yıldır özelleştirilmeye çalışılan Telekom ile ilgili gelişmelerin kritik aşamaya geldiğini belirtti. Sertkaya, "Açılan davalar sonucu defalarca mahkemelerde iptal edilen ihaleler, yasa maddeleri, anayasaya uygunusuzluk kararları görmezden gelinerek yeni bir tasarı hazırlanmıştır" dedi. Tasarının yasalaşmasıyla birlikte kurumun tüm yöneticilerinin özel sektörden oluşacağını ve kamu payının yüzde 51'in altına düşeceği için işgüvencelerinin olmayacağını sözlerine ekleyen Sertkaya, ulusal diye ifade edilen bir programla haberleşmenin gizliliğinin ve güvenilirliğinin yok edilmek istendiğini kaydetti.
Özelleştirmenin emekçiler için işsizlik, yoksulluk, pahalılık ve emperyalizme daha çok bağımlılık anlamına geldiğini de ifade eden Sertkaya; "İşyerlerimizi işgal etmeye hazırlananlara dikensiz gül bahçesi bulamayacaklarını göstereceğiz" dedi.
İşsizlik ve yoksulluk getirecek
Bursa Emek Platformu Türk Telekom'un özelletirmesini protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Önceki gün Gençosman Postanesi önünde yapılan açıklamada Bursa Emek Platformu dönem sözcüsü Mustafa Özçelik ülkenin değerlerini, çoçuklarının geleceğini sattırmayacaklarını söyledi. Özçelik, "Yıllardır bize, 'Siz sadece alanlara çıkıyorsunuz, sizin alternatifiniz yok' dedilir. Ama bizim her zaman alternatifimiz vardı. Alternatifimiz şu an somutlaştı, ismi Emek Programı'dır. Onların programlarının temel noktası borç ekonomisi anlayışıdır. Bu program emekçilerin geleceği değildir. Emekçilerin programının temel noktası ise üretim ekonomisi anlayışıdır" dedi. Haber-Sen Antalya Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında ise Kemal Derviş'in halkı pahalılığa ve kalitesiz iletişim hizmetine ikna etmeye çalıştığı belirtildi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön
ÖNCEKİ HABER

Emekçiler kazandı

SONRAKİ HABER

Patronlar hukuk tanımıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...