25 Nisan 2001 21:00

Haber-Sen: Telekom'u sattırmayacağız

Önümüzdeki günlerde tüm illerden Arkara'ya gideceklerini belirten Haber-Sen üyeleri, bugün de birçok ilde basın açıklamaları yaptılar.

Paylaş
Haber-Sen: Telekom'u sattırmayacağız
KESK'e bağlı Haber-Sen, Telekom'un özelleştirilmesine karşı, üretimden gelen gücün kullanılması dahil her türlü eylemle mücadele edeceklerini duyurdu. Dün birçok ilde basın açıklaması yapan Haber-Sen üyesi kamu emekçileri, önümüzdeki günlerde Ankara'ya gideceklerini bildirdiler. Haber-Sen üyeleri bugün de örgütlü oldukları her yerde basın açıklamaları düzenleyecek.
Telekom İstanbul İl Müdürlüğü önünde dün saat 13.00'te toplanan İstanbul Yakası Şubesi ve Beyoğlu Yakası Şubesi'ne üye kamu emekçileri "Telekom'u çokuluslu tekellere terk etmeyeceğiz" yazılı pankart açtılar. "IMF defol, bu memlemet bizim", "Özelleştirmeye hayır", "IMF uşağı hükümet istifa", "Telekom halkındır, satılamaz" sloganlarını atan kamu emekçileri adına konuşan İstanbul Yakası Şube Başkanı Ertan Taştan, emekçilerin taleplerini yer vermeyen medyayı kınadı.
Daha sonra Beyoğlu Yakası Şube Başkanı İsmet Seçer, basın metnini okudu. Seçer, 10 yıldır özelleştirilmeye çalışılan Telekom'da kritik aşamaya gelindiğini, hazırlanan tasarı yasalaşır yasalaşmaz kurumun tüm yönetiminin özel sektörün eline geçeceğini belirtti. Kamu payının yüzde 51'in altına düştüğünde çalışanların işgüvencesinin ortadan kalkacağını söyleyen Seçer, "Kemal Derviş, güya sosyal demokrat kimliği, güler yüzü ile bizi işsizliğe, halkı pahalı ve kalitesiz haberleşme hizmetlerine ikna etmeye çalışıyor. Ulusal diye ifade edilen programla haberleşmenin gizliliğini ve güvenilirliğini yok etmeye çalışıyor" dedi.
Özelleştirme; işsizlik ve pahalılıktır
Seçer özelleştirmenin işsizlik, pahalılık ve bağımlılık anlamına geldiğini dile getirerek, Telekom'da yabancı yönetici istemediklerini söyledi. Ortak saldırılara karşı toplu karşı koyuş gerektiğini belirten Seçer, hukuki alanda mücadeleye başladıklarını, üretimden gelen güç dahil her türlü fiili ve meşru eylemi hayata geçireceklerini duyurdu.
Birlik olma zamanı
Ankara'da da Telekom İl Müdürlüğü önünde toplanan Haber-Sen üyeleri, Telekom'un özelleştirilmesine karşı gerçekleştirecekleri bir dizi eylemin ilkini gerçekleştirdiler. "Telekom halkındır, satılamaz", "Kahrolsun IMF, bağımsız Türkiye", "Susma, sustukça sıra sana gelecek" sloganlarını atan kamu emekçileri üzerinde "Teslim olmayacağız", "Telekom'u sattırmayacağız" yazılı dövizler taşıdılar. Haber-Sen Ankara Şube Başkanı Timur Aytek, özelleştirme ile işgüvencesinin ortadan kalkacağını ifade etti. Aytek, "Özelleştirme yanlılarının oyununa gelmeyin. Gün unvan peşinde koşma, hisse senedi peşinde koşma günü değil, geleceğimizi koruma ve yeniden kurma günüdür" dedi.
Haber-Sen, Mersin ve Elazığ'da da basın açıklamaları gerçekleştirdi.
ÖNCEKİ HABER

Hayata son bakışlar!

SONRAKİ HABER

İki HADEP'li 3 aydır kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa