24 Nisan 2001 21:00

Urfalı emekçiler 1 Mayıs'a hazırlanıyor

Urfa'da yasaklama kararı nedeniyle 14 Nisan eylemini gerçekleştiremeyen işçi ve emekçiler 1 Mayıs'ı güçlü kutlamak için hazırlanıyor.

Paylaş
Urfalı emekçiler 1 Mayıs'a hazırlanıyor
Coşkun Özden
Emek Programı'nın uygulanması için 14 Nisan günü yapacakları eylem yasaklanan Urfalı emekçiler şimdi 1 Mayıs'a hazırlanıyor. Sendikacılar 14 Nisan mitinginin yasaklanmasını ve bundan sonraki süreci değerlendirdiler. Yasaklamanın antidemokratik olduğunu söyleyen SES Şube Başkanı Ethem Şahin, örgütlenmede bazı eksikler yaşandığını, bunlardan bir tanesinin toplantılarına örgüt temsilcilerinin tümünün katılmaması olduğunu belirtti. Özellikle Türk-İş, Hizmet-İş, Eczacılar Odası, TTB'nin çağrılara yanıt vermediğini ifade eden Şahin, Emek Platformu'nun Urfa'da hayat bulması için sabırlı ve planlı hareket edeceklerini belirtiyor. Şahin, "1 Mayıs'ta alanlarda olmak için tüm gücümüzü kullanacağız" dedi.
'Program genişletilmeli'
Eğitim-Sen Şube Başkanı Şeyhmuz Çakırtaş, yasaklamalara karşı sokakları dinamik şekilde kullanarak yanıt vermenin daha etkin olacağını belirterek, tüm sendikaların aktif katılımıyla ciddi bir direniş sergilenmesi gerektiğini ifade etti. Çakırtaş, Emek Programı'nın genişletilmesi gerektiğini söyleyerek, "Doğu halkı açlık sınırının çok altında yaşamaktadır. IMF ve Derviş Programı geçmişte olduğu gibi gelecekte de kimseye fayda sağlamayacaktır" dedi. Çakırtaş, tüm sendikalarla 1 Mayıs'ta alanlarda olmak için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Büro Emekçileri Sendikası yöneticisi Emin Sözen, Urfa'da sadece Defterdarlık'ta örgütlü olduklarını ve çalışma koşullarının örgütlenme önünde büyük engel teşkil ettiğini belirtti. Sözen, 1 Mayıs'ta alanlarda olmak için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Türk Büro-Sen yöneticisi Ali Çalışkan da izin çıktığı taktirde 1 Mayıs'a katılacaklarını belirtti.
DİSK/Tekstil Şube Başkanı Seyfettin Bayramoğlu, Emek Programı'yla emekçilerin de yönetime aday olduklarını belirterek, "Valilik yasaklaması, emekçinin alanlarda olmasından duyulan korkuyu bir kez daha gösterdi" dedi. Bayramoğlu, "Şimdi platform çevresinde birleşip 1 Mayıs'ta alanlara çıkmamız gerekiyor. Alanlara çıkmak için tüm gücümüzü kullanacağız" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Turizm 'derin hoşgörü'ye kılıf yapıldı

SONRAKİ HABER

Mayaları bozuk!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...