22 Nisan 2001 21:00

Ankara'da 1 Mayıs hazırlıkları sürüyor

Bütün dünyada işçi ve emekçilerin Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olarak kutlanan 1 Mayıs, Ankara'da da alanlarda kutlanacak.

Paylaş
Ankara'da 1 Mayıs hazırlıkları sürüyor
Türkiye'nin dört bir tarafında alanlarda kutlanması için hazırlıkları yapılan 1 Mayıs, Ankara'da da "Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü" olarak alanda kutlanacak. KESK, Hak-İş, DİSK, TMMOB, TTB'nin oluşturacağı Tertip Komitesi bugün yapılacak toplantıda belirlenip, yarın da Ankara Valiliği'ne miting başvurusunu yapacak.
Emek Platformu'nun doğrudan organize etmeme, ancak destekleme kararı aldığı 1 Mayıs kutlamaları için Ankara'da iki toplantı yapıldı. Ankara Valiliği'nin esnaf eylemlerini gerekçe göstererek 1 Mayıs'ı da içine alacak şekilde bir ay boyunca eylem ve etkinlikleri yasaklamasının da değerlendirildiği toplantılarda, 1 Mayıs'ın Ankara'da mutlaka alanda kutlanması gerektiği vurgulandı. DİSK, KESK, TMMOB, Tüm İşçi Emeklileri Derneği temsilcilerinin katıldığı, Hak-İş'in de Tertip Komitesi'nde yer alacağını bildirdiği toplantıda, Türk-İş'le de bağlantı kurularak, 1 Mayıs mitinginin işçi ve memur konfederasyonlarının önderliğinde kutlanması kararı alındı.
Ankara Valiliği'ne yapılacak başvuruda toplanma yeri olarak Gar, miting alanı olarak da Sıhhıye istenecek.
1 Mayıs, tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da işçi emekçilerin ekonomik krize, baskı ve sürgünlere, sözleşmelerde sıfır zam dayatmalarına, her gün yağan zamlara karşı kendi taleplerini haykırdıkları bir gün olarak kutlanacak. IMF ve Dünya Bankası direktifleriyle Kemal Derviş tarafından hazırlanan programa karşı Emek Programı'yla 1 Mayıs alanlarına çıkacak olan işçi ve emekçiler, taleplerinin yerine getirilmesi için mücadelenin süreceği mesajını da verecekler.
KESK adına Tertip Komitesi'nde yer alan Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Karakaya, Türk-İş ve katılabilecek diğer örgütlere de çağrı yaptıklarını, 7 örgüt temsilcisinden oluşacak Tertip Komitesi'ni bugün belirledikten sonra yarın da Ankara Valiliği'ne başvuru yapacaklarını söyledi. Karakaya, çeşitli nedenlerle bir aylık yasaklama olsa da 1 Mayıs'ın Ankara'da mutlaka alanda kutlanacağını bildirerek, "Biz her halükârda 1 Mayıs'ı alanda kutlayacağız. Yasağın gündeme getirilerek gerilim yaratılmasını, engel çıkartılmasını istemiyoruz" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Sömürge fonu kuruyorlar

SONRAKİ HABER

Günler ölümlerle geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa