16 Nisan 2001 21:00

Yine müdahale kararı çıktı

İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarları ile ilgili genel müdürlerin, ölüm oruçlarına ilişkin yaptığı toplantıdan yine tutuklu ve hükümlülere müdahale kararı çıktı.

Paylaş
Yine müdahale kararı çıktı
İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarları ile ilgili genel müdürlerin, ölüm oruçlarına ilişkin yaptığı toplantıdan yine tutuklu ve hükümlülere müdahale kararı çıktı.
İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarları ile ilgili genel müdürler dün Adalet Bakanlığı binasında bir araya gelerek ölüm oruçlarıyla ilgili alınacak tedbirler tartıştılar. Sağlık Bakanlığı, Yüksek Sağlık Şurası'nda, organ fonksiyonu bozulmaya başlayanlara tutuklu ve hükümlülere müdahale edilmesi yönünde alınan karara aynen uyulmasını istedi.
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Haluk Tokuçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ölüm oruçlarının başlamasının ardından hastanelere gönderdikleri genelgeleri hatırlatarak, genelgelerde doktorlara ölüm sınırına gelmiş kişilere müdahale edilmesi gerektiğini bildirdiklerini söyledi.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve bazı tabip odalarının genelgeyi tepkiyle karşıladıklarını söyleyen Tokuçoğlu, TTB ve bazı tabip odalarının ölüm orucuna destek verdiklerini iddia etti. Tokuçoğlu, şu anda 222'si ölüm orucu, 569'unun açlık grevi olmak üzere 791 tutuklu ve hükümlünün eylemi sürdürdüğünü ifade ederek, 153 kişinin çeşitli hastanelere kaldırıldığını bildirdi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Açlık sınırı 236 milyon lira
Hak-İş'in yaptığı araştırmaya göre, 4 kişilik bir ailenin 15 Mart-14 Nisan dönemindeki mutfak harcaması, 235 milyon 967 bin 160 liraya yükseldi.
Hak-İş'ten yapılan açıklamaya göre, Konfederasyon İstatistik Bürosu, kamu sektöründe çalışan işçi ve memurlarla birlikte ve bir kısım özel sektör tarafından uygulanan yasal ücret-maaş ödeme dönemini baz alan bir araştırma yaptı.
Araştırma, 4 kişilik bir ailenin 15 Mart-14 Nisan günleri arasındaki mutfak harcamasının 235 milyon 967 bin 160 lira olduğunu ortaya çıkardı. Bir önceki aya göre yüzde 9.3 oranında, yani 20 milyon 77 bin 710 lira artan mutfak harcaması, 235 milyon 967 bin 160 lira olarak tespit edildi.
Araştırmada, aylık tüketim harcamaları, 4 kişilik bir ailenin fizyolojik ihtiyaçları ile tutarlı ve dengeli beslenebilmesi için gereken kalori miktarı ve bu kaloriyi sağlayan beslenme kalıbı olarak Hacettepe Üniversitesi Sağlık Teknolojisi Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nce belirlenen "Türkiye için önerilen günlük enerji ve besin öğeleri tüketim standartları" esas alınarak hesaplandı.
ÖNCEKİ HABER

Hükümet çiftçiyi de susturma peşinde

SONRAKİ HABER

İtalyan sinemasının ayak izi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...