15 Nisan 2001 21:00

Program halkı kandırmadı

Derviş'in, sözde ulusal programında geniş halk kesimleri için hiçbir şey yok. Görüşlerine başvurduğumuz insanlar açlığından ve yoksulluğundan yakınmaya devam ediyor.

Paylaş
Program halkı kandırmadı
Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, IMF güdümlü sözde yeni ulusal programını açıkladı. Ekonomik kirizin yükünü sırtında taşıyan halk, Derviş'in ulusal programından hiçbir şey anlamadığından yakındı.
Halkın, krizin faturasını işçiye, köylüye, esnafa, emekçiye yükleyen Derviş'in sözde yeni programının açıklandığından dahi haberi yok. Programa ilişkin görüşlerini aldığımız insanların çoğu, Derviş'in yeni "cilalı" pogramı açıkladığından habersiz, açlıktan ve yoksulluktan yakınmaya devam ediyor. Kimisi ise görüşlerini açıklarken, "İşiniz de sözünüz de olmasın" dendiğini belirtiyor.
Fatma Karanfil (Ev kadını): Eşim emekli. Bir emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Derviş'in açıkladığı programdan haberim yok. Ne söyledi bilmiyorum ama aç olduğumuzu biliyorum. Ev kadınıyım. Ocakta pişirecek aş bulamıyorum. Ben ev kadınlarına sesleniyorum. Birlikte yürüyüş yapalım.
Recep Yenici (İşportacı): Ben haram yiyenleri hiç sevmem. Derviş'in açıklamalarından bir şey anlamadım ama bu başımıza getirdikleri korkarım haram yiyecek.
Hacera Yelboğa (İşçi): Derviş ne söyledi bilmiyorum. Ben ucuzluk istiyorum. Derviş'i getirdiler ama değişen bir şey olmadı. Zam üstüne zam.
Orhan Yıldırım (İşçi): Ulusal programdan hiçbir şey anlamadık. Yine "Kemer sıkın" diyorlar. Yine geçim derdiyli boğuşan işçisinden işsizinden fedakârlık istiyorlar. Ben işçiyim. Patron da krizden etkinlendiğini söylüyor. Birçok işçi ya işinden atılıyor ya ücretsiz izne gönderiliyor. Şimdi patron da "kemer sıkarak" bizi işten atar.
Şehri Yıldırım (İşsiz): Ben kimseye güvenmiyorum artık. Bir kere Derviş'e hiç güvenmiyorum. Türkiye'yi tanıyan biri değil çünkü. Ben Derviş'i tanımıyorum. Bak siz halkın arasında dolaşıyorsunuz. Sizi yeni tanıdım. Derviş halkın arasında dolaşmıyor ki halk onu nerden bilsin. Program açıklanırken ailece televizyonun karşısındaydık. Televizyonun karşısında ilk 15 dakika ağzım açık oturdum. Ne diyecek acaba diye. Beklenen açıklamayı yapmadı. Açıklamaları beni tatmin etmedi. Yok gol, yok takım... Yeter, artık bizi kandırmayın. Bize net somut açıklamalar yapın. Bahsettikleri şeffaflık gerçekten olsun istiyorum. Bizi yönetenler bize gerçekten umut versin istiyorum. Ben anneyim ve işsizim. Uyanmak gerekiyor artık, uyanmak ve örgütlenmek.
ÖNCEKİ HABER

Kasaba gerçekliğini yansıtan bir yazar

SONRAKİ HABER

Emekçi 'genel grev' diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...