13 Nisan 2001 21:00

Yoksulluk ve yolsuzluğa karşı

Emek Platformu, bugün başta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana olmak üzere bütün illerde "Yolsuzluğa ve Yoksulluğa Hayır" mitingleri düzenleyecek.

Paylaş
Yoksulluk ve yolsuzluğa karşı
Emekçiler, bugün tüm Türkiye'yi miting alanına çevirecekler. İşçi, işsiz, memur, üretici, emekli, esnaf, kadın, erkek herkesin alanlara çıkacağı mitinglerde IMF ve Dünya Bankası politikalarından vazgeçilmesi, Emek Programı'nın uygulanması istenecek.
Emek Platformu İstanbul Bileşenleri'nin bugün düzenleyeceği miting için sabah saat 10.00'dan itibaren Şişli ve Perpa olmak üzere iki kolda toplanılacak ve Çağlayan Meydanı'na yürünecek. Perpa kolunda DİSK, KESK, EMEP, HADEP, Halkevleri, kitle örgütleri ve dergilerin kortejleri; Şişli kolunda ise Türk-İş, Hak-İş, Türkiye Kamu-Sen, TMMOB, TTB, TÜRMOB, gazeteciler, şoförler, emekliler, ÖDP, BP, DBP, SİP, CHP, İP kortejleri yürüyecek.
BES ve SES'ten çağrı
İstanbul'da dün BES İstanbul 3 No'lu Şube ve SES Şişli Şubesi düzenledikleri basın açıklamalarıyla mitinge çağrı yaptılar. BES üyesi emekçiler, Kadıköy'deki Rıhtım Vergi Dairesi önünde "IMF defol bu memleket bizim", "Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganlarıyla toplandılar. Şube Başkanı Ahmet Acar, özgün sorunlarının krizle daha da arttığını belirterek, yemeklerinin bir haftadan beri verilmediğini, çocuklarına yönelik servis hizmetlerinin kaldırıldığını ve ek ücretlerin ödemesinin kaldırıldığını söyledi. Kadıköy esnafının da çelenk göndererek desteklediği basın açıklamasının ardından Acar, ifadesinin alınacağı gerekçesiyle gözaltına alındı.
SES'in Şişli Eftal Hastanesi'nde gerçekleştirdiği eylemde de Derviş'in değil emeğin programının hayata geçirilmesi istendi. "Herkese eşit, etkin, ücretsiz sağlık" pankartı açan sağlık emekçileri, hastane bahçesinde dolaşarak, Emek Platformu mitingine katılım çağrısında bulundular. Eylemi hastalar da destekledi.
İzmir'de miting yapılacak
Emek Platformu İzmir Bileşenleri de dün bir basın toplantısı düzenleyerek, mitingin iptali yönünde çıkan söylentileri yalanladı. Elektrik Mühendisleri Odası Lokali'nde yapılan basın açıklamasına EMO İkinci Başkanı ve Emek Platformu Dönem Sözcüsü Musa Çeçen, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, DİSK Ege Bölge Başkanı Musa Çam ile işçi ve kamu sendikalarının şube yöneticileri katıldılar. Musa Çeçen, yasaklama kararlarını "demokratik hakkın kullanılmasına karşı gizli bir sıkıyönetim uygulaması" olarak nitelendirdi ve engelleme çabalarına rağmen eylemlerin yapılması kararlılığında olduklarını söyledi. Çeçen, İzmir'de de mitingin daha önce duyurulan yer ve saatte yapılacağını bildirdi. İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda saat 14.00'te başlayacak miting için saat 13.00'te Alsancak Limanı ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanılarak miting alanına yürünecek.
Hekimler de alanlarda
İzmir Tabip Odası, İzmir Eczacı Odası, İzmir Diş Hekimleri Odası ve İzmir Veterinerler Odası'ndan oluşan İzmir Sağlık Odaları Meslek Platformu, "Ekonomik Krizin Sağlığa Etkileri" ile ilgili İzmir Tabip Odası Orhan Süren Salonu'nda basın toplantısı yaptı. İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mete Güzelant, son krizle hekimlerin başta ücretler olmak üzere yaşadığı sorunları aktardı ve ulusal sağlık projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istedi. Mete Güzelant, 14 Nisan mitingine tüm hekimlerin katılması çağrısı yaptı.
Balıkesir'de esnafa çağrı
Yarın stadyum önünde miting düzenleyecek olan Emek Platformu'na bağlı sendikalar, esnafı da kitlesel eyleme davet etti. Balıkesir'de Atatürk Stadyumu önünde yapılacak olan miting için izin alındığını bildiren Türk-İş Şube Başkanı Hüseyin Akyüz "Esnafı da mitingimize sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Kriz yönetimi işbaşında

SONRAKİ HABER

Geleceği de çalıyorlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...