12 Nisan 2001 21:00

Türkiye eyleme hazır

İşçiler, kamu emekçileri, köylüler, esnaf, gençler... Yarın bütün ülkede düzenleyecekleri mitinglerin hazırlıklarını tamamladı. Söz artık emekçinin!..

Paylaş
Türkiye eyleme hazır
Yarın düzenlenecek mitinglerle Türkiyeli işçiler ve emekçiler IMF-DB politikalarına ve uygulayıcılarına öfkelerini haykıracak. Emek Platformu'nun çağrısıyla başlanan miting hazırlıkları şehir şehir, fabrika fabrika, köy köy yayılarak tüm ülkede son aşamasına getirildi.
EMEP İzmir İl Örgütü 14 Nisan'a yönelik olarak fabrika önlerinde çağrılar yapıyor. TEKEL Sigara, TEKEL Şarap ve Sümerbank fabrikalarının önünde önceki gün ve dün sabah EMEP GYK üyesi ve İl Başkanı Cabbar Demirci ile Konak ilçe yöneticileri işçilerle Emek Programı ve 14 Nisan mitingine ilişkin sohbet ettiler. İşçiler Emek Programı broşürlerini ve eylem duyurularını işyerlerine astıklarını belirterek 14 Nisan'da sendikanın pankartı altında en kitlesel şekilde mitinge katılacaklarını belirttiler. Her sabah bu üç fabrika önünde gazetemizin satışı yapılıyor. Ayrıca, Gültepe, Perşembe Pazarı, Üçkuyular, Kemeraltı, Tepecik ve diğer semt pazarlarında ve kahvehanelerde de 14 Nisan mitingine ilişkin gazetemizde çıkan yazı ve manşetler yüzlerce kişiye duyuruluyor. Aliağa Emek Platformu üyeleri de köyleri ziyaret ediyor.
Antep'te hazırlık
Antep'te yapılacak miting için hazırlıklar yoğun bir şekilde devam ediyor. Şimdiye kadar 20 bine yakın Emek Programı dağıtan emekçiler, Yeşilsu ve Balıklı Park'ta stand açarak programlarını halka anlattı. Platform, yerel televizyonlar Kanal 5 ve Kanal 27'de düzenlenen açık oturumlarda mitinge çağrı yaptı. Emekçiler, örgütlü oldukları işyerlerinde çağrılarını sürdürürken, ildeki meslek odalarını ziyaret edip birlikteliğin önemini aktarıyorlar. EMEP İl Başkanı Mecit Bozkurt, kentteki tüm emekçileri 14 Nisan'da İstasyon Meydanı'na çağırdı.
Köy köy çağrı
Türkiye Üretici Köylü Sendikası (Tür Köy-Sen) üyeleri 14 Nisan mitingi hazırlık çalışmaları sırasında Trakya'da 30'u aşkın köye giderek hem yeni üye kaydetti hem de eyleme katılım çağrısı yaptı. Gezdikleri bölgelerde belediye başkanlarıyla da görüşen sendika yöneticileri bir çok yerde miting çağrılarının anonslarla yapılmasını ve otobüsler kaldırılmasını sağladılar. Tür Köy Sen-Genel Başkanı Şevki Konur ise, "14 Nisan emek hareketi açısından önemli bir viraj. Gelişen işçi hareketi köylüyle bütünleşmeli sendika olarak bunun çalışmasını yapıyoruz. 14 Nisan sendikamız için önemli bir sınav olacak" dedi. Konur, bütün üretici köylüleri sendika pankartı arkasında mitinge katılmaya davet etti.
Arıtması olmayan Anıl Protein fabrikasına karşı eylemler yapan Kırıkköylü kadınlar da mitinge Tür Köy-Sen pankartı arkasında katılacak. Tür Köy-Sen yöneticilerinin ziyaret ettiği Ceylan köylüleri de, "Artık yeter. Köylü sesini 14 Nisan'da duyuracak" dedi.
Lüleburgaz'da yapılacak miting Kırklareli'de de miting yapılacağı gerekçesiyle yasaklandı. Valilik tarafından aynı yerde iki ayrı eylem olursa "güvenliğin sağlanamayacağı" ileri sürüldü. Emek Platformu yerel bileşenleri de 1 Mayıs'ı Lüleburgaz'da kutlama kararı aldı.
Bursa'da eylem
Bursa Orhangazi Parkı'nda Emek Platformu tarafından önceki gün 16.30'da bir basın açıklaması yapıldı. Platform Dönem Sözcüsü ve TMMOB İl Temsilcisi Mustafa Özçelik, bütün emekçileri yarın Gökdere Bulvarı'nda düzenlenecek mitinge davet etti.
İstanbul'da engelleme
Dün İstanbul Küçükçekmece'de EMEP İl Örgütü'nce hazırlanmış 14 Nisan mitingine çağrı bildirilerini dağıtan parti üyesi Yıldırım Nur, Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü polisleri tarafından gözaltına alındı.
Tüm Emekli-Sen Adana Şubesi bir açıklama yaparak tüm emeklileri 14 Nisan'da yapılacak Emek Platformu mitinglerine çağırdı.
Aydın'da başvuru
Aydın Emek Platformu, 14 Nisan'da Aydın Zafer Meydanı'nda 13.00'te yapılması planlanan miting için başvuruda bulundu. Çine EMEP mitinge üreticilerin katılımını sağlamak için köyleri dolaşıyor. EMEP'liler ayrıca TEKEL Tütün ve Tariş işçileriyle de toplantı yaptılar.
Çanakkale
Çanakkale Emek Platformu'nun 14 Nisan çalışmaları sürüyor. Ziraat Odası Şube Başkanı Celil Yavuz, 14 Nisan'a katılacaklarını ve çiftçiler olarak ayrıca yürüyüş ve panel düzenleyeceklerini söyledi. Enerji-Yapı Yol Sen Şube Başkanı Ahsen Üretener ise, "14 Nisan bizim için patlama noktası olacak" dedi. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ülfettin Yalın, Emek Programı'nın çalışanların çıkarları açısından önemli olduğunu söylerken Tabib Odası Şube Başkanı Zafer Doğan, "Emek Programı'nı hayata geçirmek için çalışıyoruz" dedi.
ÖNCEKİ HABER

İşçi sıfır zammı kabul etmeyecek

SONRAKİ HABER

Vizeli özgürlük!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...