12 Nisan 2001 21:00

Devam kararı

Emek Platformu, Emek Programı hayata geçirilinceye kadar eylem takvimini uygulamakta kararlı olduğunu açıkladı. Dönem Sözcüsü Güvenç, yasaklama kararının

Paylaş
Devam kararı
Emek Platformu, açıklanan eylem takviminin Emek Programı hayata geçirilinceye kadar devam edeceğini bildirdi.
Emek Platformu Başkanlar Kurulu'nun dün Ankara'da yaptığı olağanüstü toplantıdan sonra basına açıklama yapan Dönem Sözcüsü Kaya Güvenç, Ankara'daki olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirerek, özellikle basına yönelik saldırıyı iyi karşılamadıklarını söyledi. Yaşanan olayların asıl sorumlusunun hükümet olduğunun altını çizen Güvenç, "Ne yazık ki, hükümet inatla halkın geniş kesimlerinin sorunlarını anlama çabasına bir türlü girmemektedir.
Kendi bildiğini, kendi programını sürekli ön plana çıkarmakta ve geniş kitlelerin sorunlarına kulaklarını tıkamaktadır. Bu nedenle bütün bu olayların esas sorumlusu hükümettir" diye konuştu.
Hükümetin işçilere sıfır zam, kamu çalışanlarına da yüzde 2,5 gibi komik bir zamla ortaya çıktığını, bütün bunları anlayamadıklarını belirten Güvenç, "Bildiniz gibi Emek Platformu kendi programını hazırlamış ve kamuoyuna duyurmuştur. Bu program izlenmediği sürece Türkiye'deki krizden çıkışın da krizlerin yaşanmamasının da mümkün olmadığını Emek Platformu bir kez daha tekrar etmektedir" dedi. Emek Platformu'nun hazırlayıp 13 Mart'ta kamuoyuna deklare ettiği eylemlerin ve programın hayata geçirilmesi için bütün çalışmaları ve etkinlikleri yapma kararlılıklarını ifade eden Güvenç, Başkanlar Kurulu'nun görüşünün de bu çerçevede olduğunu dile getirdi.
Yasağın hedefi 14 Nisan ve 1 Mayıs
Gazetecilerin "Emek Platformu'nu 14 Nisan'da alanlarda görebilecek miyiz?" sorusunu cevaplayan Güvenç, "Biliyorsunuz Emek Platformu Türkiye çapında etkinlikler yapıyor. Bu konuda sorun yok" dedi. Ankara Valiliği'nin yasağını, "Talihsiz bir karar" olarak nitelendirerek, bu kararın aslında Emek Platformu'nun 14 Nisan'da ve 1 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak etkinliklerini hedef aldığının altını çizen Güvenç, yasağın hukuki açıdan tartışmalı olduğunu, yasal yollara başvuracaklarını, etkinlik girişimlerinin sürdüğünü söyledi.
"Bakanlıktan ya da Valilikten sonuç almazsanız Ankara'da meydanlar boş mu kalacak?" sorusunu cevaplayan Güvenç, "Girişimlerimizi sürdürüyoruz, sizleri zamanında haberdar edeceğiz" açıklamasını yaptı.
Ankara'daki eylem için girişimlerin sürdüğünü bildiren Güvenç, "Emek Platformu'nun Ankara'da kesin eylem yapma kararı var mı?" şeklindeki soruyu, "Gayet tabi bir kararımız var. Girişimleri sürdürme ve Emek Platformu'nun programını hayata geçirme gibi kararlılığımız var" diye yanıtladı. Güvenç, girişimlerinden olumsuz yanıt alınması halinde ne olacağının sorulması üzerine ise "Hazırlıklarımız tamamdır. Girişimler sürecinde değerlendireceğiz" dedi.
EP: 'Ankara'daki yasak kaldırılmalı'
Emek Platformu Başkanlar Kurulu üyeleri, Ankara'daki eylem yasağı konusunda dün İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve Ankara Valisi Yahya Gür ile görüşerek, 14 Nisan mitingi için yasağın kaldırılmasını istedi.
İlk olarak Sadettin Tantan'ı ziyaret eden Emek Platformu Başkanlar Kurulu'nun görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü.
Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Platform Dönem Sözcüsü Kaya Güvenç, platformun aldığı karar doğrultusunda 14 Nisan'da yapacakları eylemler konusunda Tantan'ı bilgilendirdiklerini belirterek, "Eylemlerle demokratik ve meşru haklarımızı kullanma konusunda yardımcı olsun diye herkese çağrı yapıyoruz. Bakan'a da bunu iletmiş olduk" dedi. Bir gazetecinin "14 Nisan'daki eylem netleşti mi?" şeklindeki sorusu üzerine, Güvenç, "14 Nisan'daki eylemler konusunda bir tereddütümüz yok zaten" dedi.
Sorular üzerine 1 Mayıs'ta yapılacak etkinliklere ilişkin henüz bir görüşme yapmadıklarını da belirten Güvenç, olayı Bakan'a ilettiklerini, görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.
Vali Yahya Gür ile de basına kapalı olarak yaklaşık buçuk saat görüşen Başkanlar Kurulu üyeleri, görüşmelerinin devam ettiğini söylemekle yetindiler. Platform üyeleri durumu değerlendirmek üzere saat 19.00'de tekrar biraraya geldiler.
ÖNCEKİ HABER

Patronlar IMF programında ısrarlı

SONRAKİ HABER

F tipinde 9. ölüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...