24 Ağustos 2011 12:38

Karşıyaka devlet hastanesi işçileri işyerine alınmadı

KARŞIYAKA Devlet Hastanesinde taşeron olarak çalıştırılan işçiler, hastane yönetimi tarafından şirketten istifaya zorlanıyor. İhaleyi başka bir firmanın aldığını söyleyen hastane yönetimi, işçilere, “İşinize devam etmek istiyorsanız şirketinizden istifa edip yenisine geçin” dedi. Hastanede 10-15 yıllık haklarının b

Karşıyaka devlet hastanesi işçileri işyerine alınmadı
Paylaş
Emine Uyar / Uyar Demircioğlu

11 yıllık İşçi Pınar Meral şu an itibariyle Karşıyaka Devlet Hastanesinde görev yapan 150 dolayında işçinin mağdur edildiğini belirtti. Hastane yönetiminin kendilerini şirketten istifaya zorladığını belirten Meral, “Bütün haklarımızdan vazgeçmemizi istiyorlar. 80 kişi baskı altında istifa ettirildi. 50 kişi istifa etmeyerek Birim Şirketi ile devam edeceğini bildirdi. Bizler davamızdan vazgeçmeyerek şirketten istifa etmeyeceğimizi, hastanede çalışmak istediğimizi belirttik. Hastane Başhekimi hastaneye girmemiz durumunda dışarı çıkarılacağımızı söylüyor. Bütün taşeron işçiler adına haklarımızı aramak istiyoruz” dedi.

20 GÜNLÜK ÜCRETLERİ İÇERİDE

Hastane yönetiminin iyi niyetli gibi görünüp, “Gidin şirketinizle görüşün” dediğini, izin alıp gittiklerinde ise haklarında, “Görev yerinde yoktur” şeklinde tutanaklar tutulduğunu belirtti. Bağlı bulundukları Birim Bilgi İşlem Şirketi ile Hastane yönetiminin başka sorunlar yüzünden daha önce mahkemelik olduğunu belirten Meral,  şirkettekilerin, “Siz hastanenin işçisisiniz, gidin hastanede oturun” dediğini, Hastane idaresinin ise “Çıkacaksınız” dediğini anlattı. Şeniz Sarısoy da Karşıyaka Devlet Hastanesinde 6.5 yıldır çalıştığını belirterek, “19 Ağustosta şirketin sözleşmesi feshedilmiş. Bize, ne şirket ne de hastane tarafından yazılı bir bildirimde bulunulmadı. Tutanaklarımızı tuttuk. Mahkemede arayacağız hakkımızı. 80 dolayında kişi baskılar sonucu imzaladı. İçeride 20 günlük maaşları, yıllık izinleri var. Sanırım onları da yakacaklar. Biz mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)


‘BİZ DEVLETE ÇALIŞTIK’

Sibel Telek: Cuma günü nöbetimiz vardı. Gece 24.00 gibi çıkabileceğimizi söylediler. “Yeni şirket elemanları gelecek” dediler. Sonra da, “Gece 24.00’te görev yerini terk etmiştir” şeklinde tutanak tuttular.

Duriye Çetinkoç: Çok emek verdik. Ama ne hastane ne devlet bizim arkamızda durmadı. Şirket A ya da B olmuş bizim için önemli değil. Biz devlet için çalıştık, hastaneye emek verdik. İşten çıkartılırken bile adam yerine konulmadık.

Yeşim Doğulu: Bizler her yıl bu kabusu yaşıyoruz. Son olarak 36 yıllık bir sözleşme yapıldı bizimle. Bunun 6 ayını geri çektiler. Hastane ve şirket arasındaki sorunlar bizim sorunumuz değil ama mağdur olan bizleriz. İşimize geri dönmek istiyoruz, hakkımızı istiyoruz.     

ÖNCEKİ HABER

Emirle sendika değişikliği

SONRAKİ HABER

AKP’den ‘Hastane A.Ş.’ atağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...