10 Nisan 2001 21:00

Eylem alanları belirleniyor

Emek Platformu'nun bütün yurtta düzenleyeceği 14 Nisan mitinglerine hazırlıklar sürüyor. Bursa'da 7 ayrı yerde düzenlenecek mitingler için hazırlıklar köylere kadar yayılarak sürdürülüyor.

Paylaş
Eylem alanları belirleniyor
14 Nisan mitinglerinin düzenleneceği alanlar her ilde belirleniyor. Bursa'da 7 ayrı yerde miting düzenlenirken İzmir'de ise daha önce belirlenen miting alanı değiştirildi.
Çalışmalarını hızlandıran Bursa Emek Platformu 14 Nisan mitingine hazır. Emek Programı'nın uygulanması için Emek Platformu'nun aldığı kararlar doğrultusunda Bursa il merkezi ve bir çok ilçesinde 14 Nisan günü miting yapılacak. Mitinge hazırlık için Bursa Emek Platformu bugünden itibaren binlerce el ilanı ve afişle işçi, emekçi, esnaf ve köylülere seslenecek. Mitinge katılımı sağlamak için Bursa il merkezinde işyeri gezilerinin yanı sıra semtlerdeki kahvelere ve esnaflara afiş dağıtılıyor. Miting çağrılarının yanı sıra Emek Programı da yaygın bir şekilde halka ulaştırılıyor. Çalışamalara halk yoğun ilgi gösteriyor. Öte yandan Mali Müşavirler Odası ve BES'in ortaklaşa düzenlediği "Vergi Haftası" panelinde Konuşan Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Arif Tak, 14 Nisan mitingini destekleyeceklerini açıkladı. Bursa'nın en büyük ilçelerinden İnegöl'de yapılacak mitinge köylülerden ve muhtarlıklardan yoğun katılım olacak. Emek Platformu afişleri köy köy gezilerek asılıyor. Karacabey, İznik, M. Kemal Paşa ve Harmanak ilçelerinde ise kitlesel basın açıklamaları yapılacak. Bursa merkez ve ilçelerdeki miting programı şöyle:
Bursa il merkezi: Yıldırım (Gökdere) Meydanı Saat 15.00, İnegöl ilçesi: Hükümet Konağı Meydanı Saat 13.00, Mudanya: İskele Meydanı Saat 12.00, Orhangazi: Saat 12.00, Gemlik: İskele Meydanı Saat: 12.00, Yenişehir Saat 12.00, Orhaneli Saat 12.00.
İzmir mitingi Gündoğdu Meydanı'nda
İzmir Emek Platformu, 14 Nisan'da Bornova'da yapılacak mitingin yerini değiştirdi. Daha önce yapılan açıklamada Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacağı belirtilen mitingin yeri Kordon'daki Gündoğdu Meydanı olarak belirlendi. Emek Platformu dönem sözcüsü Musa Çeçen, "14 Nisan'da saat 13.00'de Cumhuriyet Meydanı ve Alsancak Limanı olmak üzere iki ayrı kolda toplanarak saat 14.00'de Gündoğdu Meydanı'nda birleşeceğiz" dedi. Aliağa Emek Platformu da 14 Nisan'da Petrol-İş Aliağa Şubesi önünde saat 13.00'de toplanarak Demokrasi Meydanı'na yürüyecek.
Balıkesir Emek Platformu 14 Nisan'da yapılacak eylem öncesi ildeki çeşitli kurumlara ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlerde Emek Programı'nı sunan platform üyeleri hafta sonu da imza topladı. Alihikmet Paşa Meydanı, Saat Kulesi önü ve Kurtdereli Vergi Dairesi önünde stand açan emekçiler halktan destek istedi. Topladıkları imzaları Meclis'e sunacak. Emek Platformu'nun etkinliklerine ilgi yoğun oldu.
Kilis'te BES Şube Başkanı Kıyasettin Aslan, Valilik çalışanlarına Emek Programı dağıttığı için sendika binasından gözaltına alındı. Aslan, ifadesinin alınmasının ardından bırakılırken şube yönetimi Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu.
Merzifon'da ise Ziraat Odası, Tür Köy-Sen Girişimi, Öz Gıda-İş, Tarım-İş, Eğitim-Sen ve SES 14 Nisan mitingi için başvuruda bulunarak halka katılım çağrısı yaptı.
ÖNCEKİ HABER

'Ara rejim' şakşakçıları

SONRAKİ HABER

Umutsuzluk yıkımları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...