08 Nisan 2001 21:00

Esnafın miting haftası

Yurdun dört bir yanında eylem yaparak uygulanan ekonomik politikaların sonuçlarını protesto eden esnaflar, birçok ilde de mitinge hazırlanıyor.

Paylaş
Esnafın miting haftası
Yurdun dört bir yanında eylem yaparak uygulanan ekonomik politikaların sonuçlarını protesto eden esnaflar, birçok ilde de mitinge hazırlanıyor.
Sivas Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ahat Türkmenoğlu, "Esnaflarımızdan sağduyulu miting istiyoruz" dedi. Başkan Türkmenoğlu, "Türkiye, Cumhuriyet döneminin en büyük krizini yaşamaktadır. Tüm oda başkanları ile bir araya gelerek miting düzenlemek için karar aldık. Esnaflarımızdan sağduyulu bir miting istiyoruz. Düzenleyeceğimiz mitingde esnaflarımız dükkânlarının kepenklerini kapatmayacaklar. Kepenk kapatma taraftarı değiliz. Tüm Sivaslı esnafları düzenleyeceğimiz mitinge bekliyoruz" dedi.
Sivas'ta esnaf mitingi, 11 Nisan Çarşamba günü yapılacak. Konya'da da 11 Nisan'da esnaf mitingi yapılacağı açıklanmıştı.
EMEP: Esnafın yanındayız
Malatya'da esnaflar bugün saat 14.00'te Kernek Meydanı'nda hükümetin politikalarını protesto etmek için miting düzenliyor. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Sanayi ve Ticaret Odası'nın ortak olarak düzenleyecekleri miting öncesinde EMEP il binasında basın açıklaması yapan EMEP İl Başkanı Necdet Bali, esnafların düzenleyeceği mitinge katılacaklarını söyledi. İşçi, memur, çiftçi, esnaf milyonlarca emekçiye sefalet dayatan sistemin tıkandığını belirten Bali, "Çözüm Emek Programı'nda ifade edilen halkçı, emekten yana ve ulusal bağımsızlıkçı ekonomik programın uygulanmasıdır" dedi. Binlerce esnafın kepenk kapattığını ve binlercesinin iflasının kapıda olduğunu vurgulayan Bali, tüm emekçilerin birliği için mücadele eden EMEP'in esnaf mitingini desteklediğini ifade etti.
Yalova 13 Nisan'da
Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, kendilerinin de içinde bulundukları sıkıntıyı dile getirmek amacıyla miting düzenleyeceklerini bildirdi. Mutlu, Marmara depreminden en çok etkilenen yerleşim birimlerinden birinin Yalova olduğuna işaret ederek, henüz daha deprem yaralarını saramadan ekonomik krizle karşılaşan esnafın, bu durumdan diğer bölgelere göre çok daha fazla etkilendiğini ifade etti. Mutlu, Yalovalı esnafın yaşadığı sorunların oda tarafından yetkililere iletilmesine rağmen bir sonuç alamadıklarını belirterek,sorunlarına çözüm getirilmesini talep etmek ve Türkiye genelinde düzenlenen esnaf eylemlerine destek vermek amacıyla 13 Nisan Cuma günü miting düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.
Güzergâh tartışması
Esnaf odaları başkanları, önceki gün emniyet yetkilileri ile bir toplantı yaptı. 16 Nisan'daki eylem ile ilgili yürüyüş güzergâhının tartışıldığı toplantıda anlaşmaya varılamadı. ESOB Başkan Vekili Recep Çelik, Emniyet'in önerdiği Stadyum ve Mehmetçik Caddesi arasındaki güzergâhın kendileri için uygun olmadığını söylerken, odanın üç öneri sunduğunu belirtti.
Kayseri'de tutuklama
Kayseri'de, esnaf yürüyüşünde gözaltına alınan 13 kişiden, 11'i tutuklandı. Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından önceki gün düzenlenen yürüyüş ve mitingde, gözaltına alınan 13 kişi, emniyetteki sorgularından sonra adliyeye sevkedildi. Bekir Toy, Cengiz Elmalı, Tuncay Oğuz, Soner Çetinkaya, Güven Araç, İsa Akdeniz, Mehmet Ali Gökçe, Sefer Durak, Zeki Tekin, Fesih Tekin ve Mikail Aldoğan, halkı tahrik, görevli polis memurura mukavemet ve provokatörlük yaptıkları iddiasıyla tutuklandı. Tutuklananlar, Kayseri Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
ÖNCEKİ HABER

Öfke saptırması

SONRAKİ HABER

Gençlik kabuğunu kırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...