05 Nisan 2001 21:00

'Türkiye tarihsel bir dönemden geçiyor'

EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, EMEP GYK'sının 4 Nisan'daki toplantısındaki kararlarını bir basın toplantısıyla duyurdu.

Paylaş
'Türkiye tarihsel bir dönemden geçiyor'
Emeğin Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, Türkiye'nin son üç ayda, tarihinde derin izler bırakacak olayların geliştiği bir dönem yaşadığına dikkat çekerek, bütün emek güçlerini, Emek Programı etrafında birleşerek, mücadele etmeye ve tarihsel fırsatı değerlendirerek, Türkiye'nin makus talihinin yenilmesinde üstlendiği rolü oynamaya çağırdı.
GYK kararları
Levent Tüzel, EMEP Genel Yönetim Kurulu (GYK)'nun 4 Nisan'daki toplantısında ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerini ve aldığı kararları, Genel Başkan Yardımcıları Abdullah Varlı ve Mehmet Kılınçaslan'ın da katıldıkları bir basın toplantısıyla duyurdu. Dün saat 11.00'de EMEP İrtibat Bürosu'nda yapılan toplantıda, EMEP GYK üyeleri, İstanbul il ve ilçe yöneticileri hazır bulundu.
Emek güçlerine çağrı
Levent Tüzel, son üç ayda sermaye ve emek cephesinde meydana gelen gelişmeleri ve bu gelişmelerin Türkiye tarihi açısından taşıdığı önemi belirtti. Emek Platformu'nun tüm emek örgütlerinin katıldığı bir platforma dönüşmesinin, IMF karşıtı Emek Programı'nın emekçiler arasında uyandırdığı yankının ve köylülerle, esnafların ayaklanmasının, ülkemiz emekçilerinin büyük bir dönüşüm yaşadığını gösterdiğini belirten Tüzel, Türkiye tarihinde emek cephesinin ilk kez kendi programını oluşturarak, siyasi bir tutum aldığını belirtti. Tüzel, emek hareketinin Türkiye'nin kaderine el koymaya yöneldiğini vurguladı. Emek Programı'nın emekçiler arasında bilince çıkarılmasının önemine vurgu yapan Tüzel, "Görev en başta partimize, emekçi örgütlerinin yöneticilerine, sınftan yana sendikacılara, emekçilerin siyasileşmiş kesimlerine, aydınlara ve demokratlarına düşmektedir." dedi. Tüzel'in bütün emek güçlerini, Emek Programı etrafında birleşerek mücadele etmeye ve tarihsel rolünü oynamaya çağırdı.
ÖNCEKİ HABER

Kuzuların sesleri duyulacak

SONRAKİ HABER

Ücretlere dalgalı darbe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...