02 Nisan 2001 21:00

İnsan içine çıkamıyorlar

Karayolları Genel Müdürlüğü Bölge Müdürleri Toplantısı, Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın'ın memurların tepkisinden kaçması nedeniyle törensiz başladı.

Paylaş
İnsan içine çıkamıyorlar
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 50 yıldır açılışını törenle yaptığı, "Bölge Müdürleri Toplantısı", Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın'ın memurların protestosundan kaçması nedeniyle ilk kez dün törensiz başladı. Karayolları Genel Müdürlüğü önünde protesto eylemi yapan Enerji- Yapı Yol Sen üyeleri ise hükümeti istifaya çağırarak, "Genel grev genel direniş" mesajı verdiler.
"İç ve dış borçlar ödenmesin, savunma giderleri azalsın, sermaye vergilendirilsin, rant ekonomisinden vaz geçilsin, yolsuzluklardan hesap sorulsun" taleplerinin yer aldığı pankart açan emekçiler, "Bayındırlık tazminatımız ne oldu?", "Koray Aydın vaadlerinle bizi baydın", "Halk için bütçe", "Genel grev genel direniş" dövizleri taşıdılar.
DSİ ve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü emekçilerinin de katıldığı eylemde, alkış ve ıslıklarla Koray Aydın ve hükümet protesto edildi. "Yeter artık söz emekçinin", "Derviş paketini al başına çal", "IMF defol bu memleket bizim", "Emekçi düşmanı hükümet istifa", "Genel grev genel direniş", "Derviş go home" gibi sloganlarla tepkilerini dile getiren Enerji-Yapı Yol Sen üyeleri, karşılarına çıkmaya yüzü olmayan Koray Aydın'ı alkışlarla protesto ettiler.
Yüzleri yok
Genel Başkan Cengiz Faydalı'nın, Karayolları'nda 50 yıldır, bakanların, başbakan ve cumhurbaşkanının katılımıyla yapılan görkemli açılışın bu yıl ilk kez iptal edildiğini belirterek, "50 yıldan sonra bugün buraya gelmediler, gelemediler" demesi kitlenin, "Hükümet istifa, hükümet istifa" sloganıyla karşılandı. "Sizden korktular. Karşınıza çıkacak güçleri, dermanları, yüzleri yok" diyen Faydalı, 50 yıldan beri kendilerine dayatılanın açlık olduğunu, yönetenlerin yolsuzluklarıyla işyerlerini kirlettiklerini, uluslararası sermayeye peşkeş çektiklerini söyledi. Bir yıl önceki törende protesto edilen bakanın büyük bir yüzsüzlükle, "Ben de memur çocuğuyum" diyerek öfkelerini yatıştırmaya çalıştığını ve vaadlerde bulunduğunu hatırlatan Faydalı, aradan geçen bir yılda durumlarının iyileşmesi bir yana daha da kötüleştiğini söyledi.
Enerji-Yapı Yol Sen üyelerine yönelik baskıları anlatan ve Koray Aydın'ın işbaşına geldiğinden bu yana sendikalarını bitirmeye adeta yemin ettiğini kaydeden Faydalı'nın sözleri, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganıyla kesildi. Baskı ve sürgünlere karşı daha çok alanlara çıkarak, her yeri eylem alanı haline dönüştürerek karşılık vereceklerini belirten Faydalı, 4 Nisan'da üretimden gelen güçlerini kullanarak yarım saat Emek Programı'nı okuyacaklarını, 14 Nisan'da da bütün Türkiye'nin miting alanına dönüştürüleceğini ifade etti. Faydalı'nın konuşması, "Genel grev genel direniş" sloganıyla karşılanırken, eylemde ayrıca basın emekçilerine de teşekkür edilerek, "Özgür basın susturulamaz" sloganı atıldı.
ÖNCEKİ HABER

ÖDP'de küreselleşme karşıtlarına

SONRAKİ HABER

Beyazevler'in kara günleri!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...