28 Mart 2001 21:00

İlaç da doktor da değişecek

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, BOSSA fabrikalarından yüzlerce işçi atıldığını, EXSA işçilerinin 10 aydır grevde olduğunu hatırlatarak, IMF reçetelerine karşı topyekün mücadele gerektiğini söyledi.

Paylaş
İlaç da doktor da değişecek
BOSSA-1 ve BOSSA-2 fabrikalarındaki işçi kıyımına karşı başlayan eylem, DİSK'e bağlı sendikaların genel başkanlarının katılımıyla dün de sürdü. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, eylemde, IMF reçetelerini de, ilaçlarını da değiştirme zamanı geldiğini belirterek, tüm emekçilerin emek programına sahip çıkmasını istedi.
Başkanlar Kurulu toplantısını erteleyerek işten atılan BOSSA işçilerini ziyaret eden DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Yönetim Kurulu üyeleri ve sendika genel başkanlarını 500'den fazla işçi karşıladı. Adana Emek Platformu'nu oluşturan örgütler ile EMEP yönetici ve üyeleri de BOSSA işçilerinin yanındaydı. Genel-İş 2 No'lu Şube yöneticileri eyleme 30'un üzerinde işyeri temsilcisiyle katıldılar.
Süleyman Çelebi, işçilere hitaben yaptığı konuşmada yüzlerce BOSSA işçisinin kapı önüne konulduğunu, Çukobirlik işçilerine sıfır zam dayatıldığını, EXSA işçilerinin 10 aydır grevde olduğunu hatırlattı. İşçisi, esnafı, çiftçisi ve memuruyla topyekün mücadeleden başka çıkar yol olmadığını belirten Çelebi'nin sözleri sık sık "İş ekmek yoksa barış da yok" sloganı ile desteklendi.
Topyekûn karşı koyuş
Meclis'te sürekli emek karşıtı kararlar alındığını belirten Çelebi, 4 liderin söylediği herşeyin parlementoda onandığını belirtti. Uygulanan her progamın daha fazla işsizlik, daha fazla üretimsizlik ve daha fazla açlık getirdiğini ifade eden Çelebi, emekçilerin bu oyunlara karşı kendi programına sahip çıkması gerektiğini söyledi.
Çelebi, IMF reçetelerinin ülkeyi iyileştiremeyeceğini belirterek, "Artık bu reçeteyi, bu ilacı ve bu doktoru değiştirme zamanı gelmiştir. Bu mücadeleye tüm emek kesimlerinin, demokrasiden, emekten yana tüm güçlerin, esnafın, çiftçinin, memurun, gencin katılmasını sağlamalıyız. Birleşik bir karşı koyuş gerçekleştirmeliyiz" dedi.
Türk-İş ve Hak-İş ESK'ten çıkmalıdır
Çelebi, ayrıca Emek Platformu'nun eylem kararları ve Emek Programı hakkında bilgi verdi. DİSK olarak tüm güçleri ile bu eylemlere katılacaklarını bildiren Çelebi, emekçilerin dikkate alınmadığı koşullarda hükümet ile bir araya gelmenin anlamı olmadığını da belirterek, Türk-İş ve Hak-İş'in Ekonomik Sosyal Konsey'den çekilmesini istedi.
Atılan işçilerin geri alınması için her tür mücadeleyi vereceklerini söyleyen Çelebi, diyaloga açık olduklarını belirtti. Açıklamanın ardından bazı işçilerin, "Bu sorunu çözmeden bir yere gitmeyelim. Siz de burda kalın" demeleri üzerine Çelebi, bugün toplanacak DİSK Başkanlar Kurulu'nda neler yapılacağına dair karar alınacağını söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Halkı teslim alma operasyonu

SONRAKİ HABER

'Paylaşım olursa yoksulluk olmaz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...