24 Ağustos 2011 11:51

Piyasacıların bir hayali daha gerçek oluyor

SES İzmir Şubesi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurulunun (SHÇEK) kapatılmasına kurum önünde yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi.“Sosyal hizmet haktır. SHÇEK’in tasfiyesine izin vermeyeceğiz” pankartının açıldığı eylemde konuşan SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur, AKP Hükümetin

Piyasacıların bir hayali daha gerçek oluyor
Paylaş

“Sosyal hizmet haktır. SHÇEK’in tasfiyesine izin vermeyeceğiz” pankartının açıldığı eylemde konuşan SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur, AKP Hükümetinin çok geniş toplumsal kesimleri ilgilendiren alanlarda sosyal yaralar açtığını dile getirdi.

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme AKP’nin sosyal yardıma ihtiyaç duyan kesimleri piyasaya havale ederek mağdurların sırtından rant elde etmeyi amaçladığını aktaran Atanur, “SHÇEK kapatılarak yerine Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü adı altında iki ayrı hizmet birimi kurulmuştur. Hükümet bu Kanun Hükmünde Kararname ile icracı bir bakanlık oluşturduğunu iddia etmektedir. Oysa yapılan planlama ile hizmet sunumunu, yani icra işini yapan SHÇEK’i İl Özel İdarelerine devrederek, özelleştirilmesi ve zamanla talan edilmesine zemin hazırlamaktadır. Belli ki yeni oluşturulan bakanlık kamusal alandan tamamen çekilecek, tüm piyasacıların hayali olan ‘Okulsuz mili eğitim’ hayalini sosyal hizmet alanında da gerçekleştirecektir.” diye konuştu. Tüm eksiklerine rağmen SHÇEK’in bünyesinde onlarca yıllık deneyim ve birikimin olduğunu söyleyen Atanur, KHK ile kurum parçalanırken bu birikimin de heba edildiğini söyledi. Atanur, “Bu kararname sosyal hizmet yurttaş için bir hak, devlet için sorumluluk olmaktan çıkarılmaktadır” dedi. DİSK Emekli Sen Bölge Temsilcisi Samet Baskak’ın da katılarak destek verdiği basın açıklamasında, “Sosyal hizmet haktır, SHÇEK kapatılamaz”, “Üreten biziz yöneten de biz olacağız” sloganları atıldı. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kadınlardan kefenli eylem

SONRAKİ HABER

‘Halkın gözüne perde çekiliyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...