20 Mart 2001 22:00

İşverenle kapalı kapılar ardında pazarlık

Geçen hafta işçi sendikalarıyla basına açık görüşen Kemal Derviş, dün de TİSK Genel Başkanı Refik Baydur'u ziyaret etti ancak görüşmeyi kapalı yapmayı tercih etti.

Paylaş
İşverenle kapalı kapılar ardında pazarlık
Geçtiğimiz hafta işçi sendikalarıyla basına açık olarak görüşen Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, dün de TİSK Genel Başkanı Refik Baydur'u ziyaret etti ancak görüşmeyi kapalı yapmayı tercih etti.
Görüşmenin basına açık bölümünde açıklama yapan Derviş, yeni ekonomik stratejinin birlikte oluşturacaklarını ama çok hızlı koşmaları gerektiğini söyleyerek, çerçeve anlaşması konusunda anlaşmaya vardıklarını, geçen haftanın ikinci yarısından itibaren piyasaların istedikleri oranda olmasa bile rahatlama dönemine girdiğini öne sürdü. "Bugün dışardan aldığımız haberler de olumlu yönde. Bazı yabancı bankalar da Türkiye'deki pozisyonlarını yükseltme eğiliminde" diyen Derviş, Baydur'dan güven ortamını tesis etmek için destek istedi. TİSK'le sosyal durumu görüşmek, ekonomik büyüme sürecini en hızlı ne şekilde sağlanabileceğini görüşmek istediklerini belirten Derviş, "Yılın ilk yarısında külfeti, sosyal adaleti en yaygın şekilde nasıl sağlayabileceğimizi tartışmak istiyoruz" dedi.
Baydur'dan Derviş'e övgü
TİSK Genel Başkanı Refik Baydur da Derviş'e övgüler dizdiği konuşmasında, Derviş'in yaklaşımının gelecek vadeden, iyiniyetli ve sıcak olduğunu savundu. Baydur, programla ilgili ayrıntıları daha sonra görüşeceklerini belirterek, başından beri hükümetten istedikleri fakat bir türlü gerçekleşmeyen üçlü koordinasyon içinde bu işin yürütüleceğine inandıklarını kaydetti. Türkiye'nin darboğazdan geçtiğini bu dar boğazdan geçişte de kabahatli aramanın yanlış olduğunu ileri süren Baydur, "Ne sayın Cottarelli'yi ne daha önce bu göreövi yapanlarda suç. Olsa olsa bu kusur koordinasyonu iyi sağlamayan siyasi arenanın günahıdır. Bu günahı paylaşmak zorundayız" dedi. Baydur, hükümetin başından beri doğru programlarını desteklediklerini kaydederek, son program için Bakanlar Kurulu'nun siyasi desteğinin de verilmesiyle sıkıntının aşılacağını umduğunu söyledi.
Derviş'i gönülden desteklediklerini söyleyen Baydur kapalı kapılar ardında geçtiğimiz hafta Derviş'e sundukları ve işgüvencesi yasasının askıya alınması ve işverenlerin diğer isteklerini içeren dosyayı tartıştı. Türkiye'nin darboğazı aşacağını öne süren Baydur, Derviş'i gönülden destekleyeceklerini söyledi. Daha sonra görüşme basına kapalı olarak devam etti.
ÖNCEKİ HABER

GAZETEMİZ 7 GÜN KAPATILDI

SONRAKİ HABER

Emperyalizme karşı Newroz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa