18 Mart 2001 22:00

CHP'de muhalif sesler yükseliyor

Parti Meclisi Üyesi Mustafa Gazalcı yazılı bir açıklama yaparak istifa ve ihraçlara giden yolu açan demokrasi dışı uygulamalara son verilmezse kendisinin de aynı suçu işleyeceğini söyledi.

Paylaş
CHP'de muhalif sesler yükseliyor
CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Mustafa Gazalcı, "13'üncü madde ile üye yazımıyla ya da sandık koymadan masa başında yazılan delege seçimleri iptal edilmeli, görevden alınanlar göreve döndürülmelidir" dedi.
Gazalcı, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'de parti içi seçimler ve kongreler sürecinin yaşandığını, mahallelerde yapılan delege seçimlerinin, birçok yerde parti tüzüğüne uygun ve demokratik biçimde yapılmadığını savundu. Gazalcı, şunları kaydetti: "13'üncü madde ile üye yığma, örgütlerin görevden alınması ve üyelerin önüne sandık konmaması, adil ve düzgün bir delege seçimini engelledi. Bu duruma itiraz eden partililer ve örgüt yöneticileri, haksız yere görevden alındı.
En son, 16 Mart 2001 tarihinde, Denizli İl Başkanı Sabir Kocamaz ve il yönetimi, hiçbir haklı gerekçe gösterilmeden görevden alındı. Amaç, Denizli'de özgür iradeyle yapılacak seçimlere müdahaledir. Partimizin eski genel sekreteri, bakanı, Sayın Fikri Sağlar'ın, Mersin İl Disiplin Kurulu'ndan atılma kararı çıkartamayınca Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla ihraç edilmesi haksızlıktır. Susurluk ve çetelerle yaşamını ortaya koyarak yılmaz bir yaklaşım sürdüren Sayın Sağlar'a bu yapılan vefasızlıktır. Ödülü bu olmamalıdır."
Genel Merkez'in her türlü uyarılarını kulak ardı ederek, "Ben bildiğimi okurum, beni eleştireni de partiden atarım, görevden alırım" yaklaşımını bir PM üyesi olarak protesto ettiğini ifade eden Gazalcı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Sayın Moğultay'ın ihracına karşı çıkarken PM'de söylediğim gibi, Sayın Sağlar'ın partiden çıkarılmasıyla ilgili de aynı şeyleri düşünüyorum. Genel Merkez'in haksız, hukuksuz tutumlarını eleştiriyorum. Bu arkadaşlar suçluysa ben de aynı suçu işliyorum. Beni de disipline verin diyorum.
Genel Merkez, uyarıları dinlemelidir. Haksızlıkları düzeltmelidir. 13'üncü madde ile üye yazımıyla ya da sandık koymadan masa başında yazılan delege seçimleri iptal edilmeli, görevden alınanlar göreve döndürülmelidir.
Uyarıları dinlemeden haksızlığı sürdürmek, 18 Nisan 1999 seçimlerinden hiç ders almamak demektir. İş işten daha çok geçmeden, partiyi daha çok hırpalamadan, Sayın Genel Başkan ve Genel Merkez Yönetimi istifa etmelidir.
O zaman parti rahat bir soluk alacak, yeniden yapılanma çalışmalarını tamamlayacaktır. Bu yapılmazsa kongrelerden ve kurultaydan çıkan sonuç inandırıcı olmayacaktır."
ÖNCEKİ HABER

Gelenekselin sınırları içinde

SONRAKİ HABER

İşçi atarak memleket kurtarılmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...