18 Mart 2001 22:00

F tipi protestosunda 67 gözaltı

F tipi cezaevlerinde süren ölüm orucuna dikkat çekmek amacıyla oturma eylemi yapmak isteyen İHD'lilere ve yakınlara müdahale eden polis 67 kişiyi gözaltına aldı.

Paylaş
F tipi protestosunda 67 gözaltı
F tipi cezaevlerinde süren ve 150'li günlerine giren ölüm orucuna dikkat çekmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda oturma eylemi yapmak isteyen İHD'lilere ve tutuklu yakınlarına müdahale eden polis 67 kişiyi gözaltına aldı.
İHD İstanbul Şubesi'nin çağrısıyla dün Sultanahmet Meydanı'nda oturma eylemi yapılmak istendi. Buna izin vermeyeceklerini dile getiren polis kitlenin hemen dağılmasını, aksi takdirde müdahale edeceğini söyledi. Bunun üzerine İHD İstanbul Şube Başkanı Eren Keskin ile polis arasında tartışma yaşandı. Oturma eylemlerinin sesiz olacağını ve 5 dakika süreceğini belirten Eren Keskin, bunun kanuni hakları olduğunu kaydetti.
Galatasaray Lisesi önünde cumartesi günü yapılan eyleme de müdahale ettiklerini ve 5 kişiyi gözaltına aldıklarını hatırlatan polis, "25 kişi de olsanız 1000 kişide olsanız sizi gözaltına alırım. Hemen dağılın " diyerek ve Keskin'e de dava açacaklarını söyleyerek, tehditler savurdu. Grubun dağılmaması üzerine polis, 30 kişinin etrafını sardı. Polis çemberin içindeki kişileri teker teker gözaltına aldı.
Oturma eylemine destek vermek amacıyla gelen başka grup ise, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atmaya başladı. Slogan atan gruba yönelen polis, buradaki kitleye de müdahale etti. Müdahale sırasında polis, gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı. Bu arada polis Eminönü tarafından gelen tutuklu ve hükümlü yakınlarından oluşan grubu da meydana almayarak, engelledi.
Olayın ardından yazılı bir açıklama yapan İHD İstanbul Şubesi, Sultanahmet Meydanı'nda cezaevlerinde yaşanan olayları dikkati çekmek için yapılmak istenen oturma eylemine polisin müdahalesini kınayarak gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi.
ÖNCEKİ HABER

IMF emretti emekçi reddetti

SONRAKİ HABER

Öğrenci kurultayı sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...