17 Mart 2001 22:00

IMF yandaşları emekçiye saldırdı

IMF programlarının sonuçlarından canı yanan yüzlerce işçi ve emekçi dün Ankara'da da tepkisini gösterdi.

Paylaş
IMF yandaşları emekçiye saldırdı
IMF programlarının sonuçlarından canı yanan yüzlerce işçi ve emekçi dün Ankara'da da tepkisini gösterdi. Emekçilerin eylemine polis saldırdı. Saldırı sonucu 10'dan fazla kişi yaralandı. KESK'e bağlı sendikalar Eğitim-Sen Ankara 1 No'lu Şube önünde saat 11.30'da toplanmaya başladılar. Ziya Gökalp Caddesi'ndeki toplanma yerinden KESK pankartı ve BES flamalarıyla yürüyüşe geçen kamu emekçileri, Sakarya Caddesi'nden Yüksel Caddesi'ne geldiler.
Burada önleri polis barikatıyla kesilerek, küçük bir aralıktan geçmeleri istenen kamu emekçileri, "Emekçiye değil, IMF'ye barikat", "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla barikatın açılmasını istediler.
O sırada Konur Sokak'ta TMMOB binası önünde TÜMTİS ve Türk Harb-İş Ankara şubeleri ile EMEP ve DİSK pankartları arkasında toplananlar da Yüksel'e gelerek, kamu emekçilerinin önündeki barikatın kaldırılmasını istediler. Her iki taraftan emekçilere saldıran polis, pankartlara, pankart sopalarına el koydu. Copla yetinmeyen polis, kırdığı pankart sopalarıyla da müdahale etti. Çeşitli yerlerinden yaralanan 10'u aşkın kişi çevredeki polikliniklerde tedavi altına alındılar.
Saldırı sonrası polis barikatı açarken, birleşen iki grup sloganlarla IMF yanlısı hükümeti ve kendilerine saldırarak IMF'nin yanında yer alan polisi protesto ettiler. Basın açıklamasına en kitlesel katılan grup KESK olurken, DİSK, TÜMTİS, Türk Harb-İş de pankart açarak eyleme katıldı. Eyleme ayrıca EMEP de pankart açarak kitlesel katıldı. Makina Mühendisleri Odası'nın düzenlediği "Öğrenci Üye Kurultayı"na katılan genç mühendisler de katılarak destek verdi. Eylem boyunca sık sık "IMF defol bu memleket bizim", "IMF uşağı hükümet istifa", "Genel grev genel direniş", .sloganları atıldı.
Emek Platformu Dönem Sözcüsü TMMOB adına İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hayati Karatokuç, TMMOB önünde yaptığı konuşmada, milyonlarca emekçiyi temsil eden Emek Platformu'nun yolsuzluk ve yoksulluğa karşı sonuç alıncaya kadar sürecek eylem programının başladığına dikkat çekti. Başta emekçileri vuran krizin IMF politikalarının iflası anlamına geldiğini, sorumlusunun da ülkeyi yönetemeyen hükümet olduğunu kaydeden Karatokuç, çözümün emekçilerin, çalışanların görüş ve onayıyla hazırlanacak bir programla mümkün olabileceğini, aksi halde oluşturulacak tüm programlara tam bir bütünlük içinde karşı çıkılacağını bildirdi.
Öte yandan, platformda alınan karar gereğince TMMOB binasına, "Yolsuzluğa ve yoksulluğa hayır" pankartları asıldı.
ÖNCEKİ HABER

Emekçiden hükümete rest

SONRAKİ HABER

Emek Platformu'nun talepleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...