17 Mart 2001 22:00

Dünya Bankası'dan 'acı ilaca' destek

IMF'nin ardından, Dünya Bankası da bir açıklama yaparak çiftçiye, memura ve işçiye yine enflasyonun çok altında zam gören ve özelleştirmeyi baş hedef olarak koyan programın sonuna kadar arkasında olunduğunu bildirdi.

Paylaş
Dünya Bankası'dan 'acı ilaca' destek
IMF ve Dünya Bankası Kemal Derviş'in hazırladığı programdan oldukça memnunlar.
Uluslararası Para Fonu (IMF)'nun ardından, Dünya Bankası da bir açıklama yayımlayarak, çiftçiye, memura ve işçiye yine enflasyonun çok altında zam gören ve özelleştirmeyi baş hedef olarak koyan programın sonuna kadar arkasında olunduğunu bildirdi. Açıklamada Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'e de övgüler yağdırılırken, özellikle bankacılık sektörünün yeniden düzenlenmesi ve kamu bankalarının özelleştirilmesi konusundaki kararlılığın önemli olduğu vurgulandı.
Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ajay Chhibber imzasıyla yayımlanan açıklamada, özellikle bankacılık sektöründeki reformlara ve programın sosyal yönüne verilen önem övüldü. Dünya Bankası'nın açıklamasında, şöyle denildi:
"Dünya Bankası, ekonomik programa destek amacıyla açıklanan, Türkiye'nin temel öncelikli önlemler paketini memnuniyetle karşılamıştır. Devlet Bakanı Kemal Derviş başkanlığındaki yeni Türk ekonomi ekibi, ekonomiye istikrar kazandırılması için acil önlem alınması gereken alanları dile getirmiştir. Özellikle devlet bankaları ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'na devredilen bankalarla ilgili olarak belirtilen bankacılık sektörü reformlarına programda özel bir önem atfedilmesi, cesaret verici bir göstergedir. Program geliştikçe bankacılık sektörüne ilişkin yeni kararlı ve somut adımlar atılması, güvenin yeniden sağlanmasında ve ekonomik sistemin hızla ve kısa sürede toparlanmasında önemli rol oynayacaktır. Dünya Bankası ayrıca, programın sosyal yönüne atfedilen önemi memnuniyetle karşılamıştır."
Chhibber'in açıklamasında, Dünya Bankası'nın toplumun çeşitli kesimleri arasında daha fazla diyalog ve görüş birliği sağlanmasının da temel önem taşıyacağına inandığı, enerji özelleştirmeleri ve çiftçilere doğrudan gelir sağlama sistemine geçilmesine yönelik niyetlerin sürmesinin de cesaret verici olduğu bildirildi. Açıklamada, "Dünya Bankası yeni ekonomik programının uygulanmasında Türkiye'ye yardıma hazırdır" denildi.
ÖNCEKİ HABER

IMF paketi istifa ettirdi

SONRAKİ HABER

Emekçiden hükümete rest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...