16 Mart 2001 22:00

Eylemler başlıyor

IMF-DB politikalarına karşı bir dizi eylem kararı alan Emek Platformu, birçok ilde düzenleyeceği basın açıklamalarıyla eylem sürecini başlatıyor.

Paylaş
Eylemler başlıyor
Hükümetin, ABD'den ithal Devlet Bakanı Kemal Derviş eliyle, "acil önlemler" adı altında dayattığı programı kabul etmeyeceklerini ilan edecek olan işçi ve emekçiler, bugünden itibaren eyleme geçiyor. Emek Platformu'nun aldığı kararlar doğrultusunda bugün birçok ilde alanlara çıkılacak, bazı yerlerde de salon toplantıları düzenlenecek.
İşçi ve emekçiler, bugün Ankara'da Konur Sokak'ta TMMOB'un eski binası önünde saat 12.00'de eylem yapacak. İstanbul'da ise saat 11.30'da Saraçhane Meydanı'nda toplanacak olan işçi ve emekçiler, Diyarbakır'da Büyük Postane önünde saat 13.00'te, Gaziantep'te saat 12.30'da Adliye binası önünde, Bursa'da ise saat 14.00'te Orhangazi Parkı'nda olacaklar.
Ayrıca platformu oluşturan tüm örgütlerin binalarına "Yolsuzluk ve Yoksulluğa hayır" pankartları asılarak, kamuoyunun tepkisi örgütlenecek.
Ulusal program hazırlığını da yapan Emek Platformu, bunun için 24-25 Mart tarihlerinde konuyu bilim insanlarıyla tartışacağı bir konferans düzenleyecek. Burada sunulan görüşler doğrultusunda 26'sında ise sonuç bildirgesi oluşturulup, geniş bir şekilde dağıtılacak. Bu programda yer alacak önerileri içermeyen hükümetin programına kesinlikle destek vermeyeceğini açıklayan Emek Platformu, 14 Nisan'da da Türkiye'nin dört bir tarafında mitingler gerçekleştirecek.
ÖNCEKİ HABER

Baykal, partiyi merkez sağa çekiyor

SONRAKİ HABER

Van Gölü tükeniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa