16 Mart 2001 22:00

Kocaelili emekçiler yarın alanlarda

Kocaeli Sendikalar Birliği tarafından düzenlenen "IMF Programına, Tasarrufların Gaspına, Ülkemizin Yağmalanmasına Hayır" mitingi yarın yapılıyor.

Paylaş
Kocaelili emekçiler yarın alanlarda
Nazım Fırat
Kocaeli Sendikalar Birliği tarafından düzenlenen "IMF Programına, Tasarrufların Gaspına, Ülkemizin Yağmalanmasına Hayır" mitingi yarın yapılıyor. Miting için saat 12.00'da Baç Kavşağı'nda toplanacak olan işçi ve emekçiler, Anıtpark'a yürüyecekler. Kocaeli Valiliği tarafından verilen yasaklama kararının mahkeme kanalıyla durdurulması üzerine yarın düzenlenecek mitinge, işçiler, memurlar, esnaf, köylüler, meslek odaları, kitle örgütleri ve siyasi partiler katılacak.
KESK Kocaeli Dönem Sözcüsü Bedriye Yıldızeli, emekçilerin kurtuşuluşunun genel grev ve genel direnişten geçtiğini, 18 Mart mitinginin bu yolda atılmış önemli bir adım olacağını söyledi. Yıldızeli, gazetemize yaptığı açıklamada, KSB'nin çok önceden miting kararı aldığını, ancak son krizle birlikte emekçilerin bir gecede yüzde 40 daha fakirleşmesi üzerine daha görkemli ve kitlesel bir miting yapma zorunluluğunun doğduğunu söyledi.
Emeğin Programı
Tüm emek örgütlerinin tarihi bir görevle karşı karşıya olduğunu belirten Yıldızeli, "Geleceğimizi ipotek altına alan bu programın iflas ettiğini yaşayarak gördük. Dolayısıyla tepkimizi dünkünden daha fazla alanlarda haykırmak zorundayız. Mitingimizi yarın köylülerle, işçilerle, işsizlerle, kadınıyla, erkeğiyle, tüm emekçilerin katılımıyla gerçekleştireceğiz" dedi.
Yıldızeli, hükümetin aynı programı daha da ağırlaştırarak, bu kez "ulusal program" adı altında hayata geçirmeye çalıştığına dikkat çekerek, "Bu adı ulusal, kendi IMF çıkışlı bir programdır. İnsanım, onurluyum diyen herkes karşı çıkmalıdır. Emek örgütleri, konfederasyonlar, derhal bir araya gelip, bu krizden muzdarip olan herkesle görüşüp önüne yeni bir program koymalıdır. Bunun adı Emeğin Programı olmalıdır" diye konuştu. KSB olarak 18 Mart'tan sonra oturup bir mücadele programı oluşturacaklarını bildiren Bedriye Yıldızeli, tüm işçi ve emekçileri mitinge katılmaya çağırdı.
Emeğin Partisi (EMEP) İl Başkanı Ali Rıza Omurtağ da, yaptığı açıklamada, "Ne IMF'nin ne de Derviş'in programı çözüm olamaz, çözüm emekçilerin kendi programları olan Emeğin Programı'dır" diyerek, herkesi ülkenin geleceğine sahip çıkmak için mitinge katılmaya çağırdı.
ÖNCEKİ HABER

Oda ve borsalardan programa

SONRAKİ HABER

Cenazede polise büyük öfke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...