24 Ağustos 2011 11:41

Suriye’ye yaptırım tasarısı BM’ye sunuldu

İNGİLTERE, Fransa, Portekiz ve Almanya’nın Suriye’ye yeni yaptırımlar öngören ve özellikle Devlet Başkanı Beşar Esad’ın hedeflendiği bir karar tasarısını Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyine sunduğu bildirildi.Fransa’nın BM temsilciliğinin Twitter’den yaptığı açıklamada, “Fransa ve partnerlerinin G&

Suriye’ye yaptırım tasarısı BM’ye sunuldu
Paylaş

İNGİLTERE, Fransa, Portekiz ve Almanya’nın Suriye’ye yeni yaptırımlar öngören ve özellikle Devlet Başkanı Beşar Esad’ın hedeflendiği bir karar tasarısını Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyine sunduğu bildirildi.

Fransa’nın BM temsilciliğinin Twitter’den yaptığı açıklamada, “Fransa ve partnerlerinin Güvenlik Konseyine yaptırımlarla ilgili bir karar tasarısını ilettiği” belirtildi. Konseyin Suriye konusundaki istişareleri sırasında sunulan karar tasarısının, ABD tarafından da güçlü bir şekilde desteklendiği belirtildi. Tasarıda, “silah ambargosu çağrısının da” yer aldığı kaydedildi.

4 ÜLKE ‘HAYIR’ DEDİ

Bu ülkedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere özel bir oturum gerçekleştiren Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu, toplantıların ikinci gününde Suriye’deki insan hakları ihlallerinin soruşturulması yönünde karar aldı. 33 ülkenin onayladığı söz konusu karar için Rusya, Çin, Küba ve Ekvador ‘hayır’ oyu kullandı. Rusya’nın BM Büyükelçisi Vitaliy Çurkin, Suriye’ye karşı ambargo uygulanması zamanının geldiği görüşüne katılmadıklarını söyledi.

MUHALEFET İSTANBUL’DA

Esad karşıtı harekete birlik kazandırmak isteyen Suriyeli muhalifler İstanbul’da toplandı. Çoğu sürgünde yaşayan rejim karşıtları, Ulusal Geçiş Konseyi’nin oluşturulmasında görüş birliğine varırken ülkelerinde askeri bir operasyon görmek istemediklerini belirtti: “Herhangi bir askeri müdahaleye tamamen karşıyız. Fakat tabi ki uluslararası toplumun demokrasi arayışımızı desteklemesini ve politik bir baskı uygulamasını bekliyoruz.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklanan üniversiteliler hâlâ mahkemeye çıkarılmadı

SONRAKİ HABER

Deprem olunca nükleer santral korkuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...